Guanyadors categoria masculina.

Gran èxit en el Torneig Ciutat de Mataró

El català Aschwin Wildeboer i la canària Escarlata Bernard aconsegueixen els primers llocs del Setè Circuit Català de Torfeus

La cloenda del setè Circuit Català de Trofeus de natació ha estat tot un èxit. El passat cap de setmana una gran part dels nedadors d'elit de l'estat, amb bona part de la selecció britànica i els nedadors absoluts i júniors del Centre Natació Mataró, han ofert a tots els amants de la natació un espectacle digne de les millors competicions del territori.

Els primers premis se'ls van adjudicar dos dels millors nedadors d'àmbit internacional: el català Aschwin Wildeboer del CN Sabadell, per la seva marca en els 50 metre esquena (25:93) i la britànica Melanie Marshall pel seu temps en els 200 metres lliures femenins (2:00:35). En ambdós casos, aquests temps representen dos nous rècords del circuit en aquestes proves, als que cal afegir-hi el de la també britànica Katy Haywood en els 100 metres braça amb un temps de 1:09:12.

Pel que fa a la classificació final del circuit, Aschwin Wildeboer s'ha imposat en la categoria masculina després de les quatre etapes disputades al llarg de la temporada 2006/2007 (a l'Hospitalet, a Terrassa, a Sabadell i finalment a Mataró). I la canària Escarlata Bernard s'ha adjudicat el títol en la categoria femenina.

A banda dels campions, cal destacar també l'actuació d'altres nedadors, que a un mes i mig dels Campionats Europeus que es celebraran a Budapest, mostren un alt nivell per competir: Erika Villaecija i l'escocesa Catlin McClatchey van protagonitzar un espectacular duel en els 400 metres lliures, la nedadora britànica d'estil papallona Rosalind Brett entre molts d'altres.

Pel que fa als nedadors mataronins, cal destacar el paper fet per Roger Rabassa, que va aconseguir la medalla de plata en la modalitat de 400 metres lliures quedant-se a menys d'un segon del primer classificat. A més, Rabassa es va adjudicar la medalla de bronze en els 200 metres lliures amb un temps de 1:56:49.

Berta Cantó, fent una mostra del seu alt nivell, va aconseguir, d'una banda, la plata en els 200 metres braça amb un temps de 2:39:94, aconseguint batre el seu millor temps, i en la modalitat de 100 metres braça, Cantó va fer un temps de 1:15:13 i tot i finalitzar en cinquena posició va batre un dels rècords absoluts de Mataró més antics del taulell: el que tenia Silvia Parera datat de l'any 1987. Amb aquestes puntuacions, Cantó va certificar el seu tercer lloc en l'especialitat de braça.

Esther Bosch, per la seva part, va aconsegui rel bronze als 50 metres lliures amb un temps total de 27:34, i al igual que Cantó, el bronze sumat als resultats dels 100 i dels 200 metres lliures, van portar a Bosch a la tercera posició final en la classificació de lliures femenins, i a la setena posició de la final en la classificació general.

El darrer podi mataroní, va ser per Dani Morales que va assolir el tercer lloc en els 50 metres papallona amb un temps de 25:77.