Imatge d'arxiu del CN Mataró. Foto: CNM

El Goufone Mataró empata a Budapest però diu adéu a l’Eurolliga

Les mataronines no capgiren l’eliminatòria davant l’UVSE i ara jugaran la LEN Trophy

Determinació, actitud, intensitat... el Goufone Mataró no ha trobat a faltar cap d’aquests intangibles en el partit de tornada dels quarts de final de l’Eurolliga. L’equip de Dani Ballart també ha exhibit mecanismes col·lectius i competitivitat davant l’UVSE de Budapest, un dels conjunts més potents del continent. De totes maneres, la manca d’encert en algunes situacions del joc ha fet impossible la remuntada. Hagués sigut gairebé èpica, tenint en compte el resultat del partit d’anada (9-12) i el nivell del rival.

El CNM ha jugat de tu a tu davant l’UVSE durant bona part del duel i de l’eliminatòria, si bé és cert que el conjunt hongarès no ha vist perillar la classificació per la Final Four en cap moment. Al final del primer quart, el marcador indicava que la igualtat era absoluta (3-3). Danijela Jackovich i Alba Bonamusa han vist porteria en aquest primer parcial.

Les defenses d’un i altre equip, però, han segellat les respectives porteries durant el segon període. Només un gol local mouria el marcador durant aquests minuts de partit abans del descans més llarg (4-3). El tercer quart dictaria sentència perquè el Mataró seguia demostrant que en defensa és un equip granític però, en canvi, no trobava la manera de fer pessigolles a les hongareses quan la qüestió era atacar. Dels tres gols durant el primer quart, les mataronines passaven a fer-ne només un en els següents dos períodes (6-4).

En canvi, el darrer quart serviria per comprovar que l’equip maresmenc també té talent ofensiu. L’UVSE arribaria a dominar de manera clara (8-5), però el Mataró reaccionaria per acabar firmant un meritori empat al final del duel (9-9). La manca d’encert fins aleshores es convertia en fluïdesa ofensiva amb Helena Lloret, tres gols, dirigint les operacions. Ja era massa tard per capgirar l’eliminatòria. L’equip de Budapest jugarà la Final Four de l’Eurolliga i el Goufone Mataró farà el mateix a la LEN Trophy. El CN Sabadell, el Kinef-Surgutneftegaz rus i el Lifebrain Sis Roma italià seran els rivals del conjunt de Dani Ballart en aquesta cita continental.