Un instant del derbi | Foto: Antonio Puente

El Germans Homs UEM-FM s'endú el derbi de Lliga Femenina 2

En un partit que es va decidir a la pròrroga, el Germans Homs UEM-FM es va imposar a l'Advisoria Maresme al Palau Josep Mora per 62-61

Partit vibrant i emocionant fins a l’úlim segon de Lliga Femenina 2 el que es va viure el diumenge, dia 14, al Palau Josep Mora i que enfrontava els dos equips de la ciutat de Mataró: el Germans Homs UEM-FM amb l’Advisoria Maresme. Un matx que va caure del costat local, 62 a 61, tot i que els precedents feien pensar tot el contrari.

L'Advisoria Maresme va tenir 2 tirs lliures per empatar o guanyar el partit amb el temps exhaurit, però els va errar els dos

L’encontre va necessitar els 5 minuts complementaris per poder decidir el vencedor, i és que a pocs segons per acabar els 40 reglamentaris Mireia Vila del Boet clavava un triple que posava l’empat a 57 en el lluminós. I ja en el temps extra, un parcial de 5 a 4 donava la victòria a les grogues, tot i que les taronges van tenir opcions de capgriar el marcador ja que van errar fins a 4 llançaments de tir lliure (els 2 últims amb el temps exhaurit) quan el marcador senyalava un 62-61 que, al final, seria definitiu.

El matx va començar igualat, però després del 6-6 les visitants van colpejar primer i van aconseguir el primer aventatge important: 6-14. Però les noies d’Albert Illa van reaccionar i van aconseguir que s’arribés al final del primer quart amb empat a 15.

El segon període va ser clarament local. Les noies de Jordi Vizcaino s’entestaven a tirar de 3 (1 de 7 en aquests segons 10 minuts), mentre les locals anaven per feina anotant des de sota cistella o amb ràpides transicions. D’aquesta manera les grogues aconseguien posar-se 10 punts amunt (33-23) a 2 minuts pel descans, però amb una embranzida final les visitants van tornar a ajustar el marcador: 35-31 per anar cap a vestidors.

El tercer quart va tornar a ser igualat. El 14-14 d’aquest període així ho denota. Les diferències entre ambdós equips van oscil·lar entre els 2 i els 8 punts, sempre favorables al Germans Homs UEM-FM i s’arribaria al final d’aquests tercers 10 minuts amb un ajustat 49-45.

Al darrer període les taronges van sortir mossegant i de seguida va posar-se per davant en el marcador amb un parcial de 0-5. Però aquest cop les noies d’Albert Illa no van quedar esteses a la lona com havia passat en jornades anteriors, i van saber encaixar aquest cop amb un 4-0 que les tornava a posar per davant en el marcador (53-50). Fins al final del període igualtat màxima fins al triple narrat en el primers compaços de la crònica. I a la pròrroga, sentència de les grogues que d'aquesta manera certifiquen la permanència a Lliga Femenina 2.

Malgrat la gran quantitat de rebots ofensius capturats per l’Advisoria (20, per 3 de la UEM), el baix percentatge de tir va condemnar les taronges. Un pobre 8 de 38 en triples (21%) i un escarrancit 9 de 20 en tirs lliures (45%) va ser una llosa massa gran per superar l’equip local que amb un 41% en tirs de camp i un 69% en lliures (11 de 16) va compensar les diferències en el rebot.

Emma Trawally va ser la jugadora més destacada del conjunt local amb +20 de vaoloració (17 punts i 6 rebots), acompanyada en l’aspecte anotador per Casals (11 punts), Ferreri (9) i Gassama (8). Per part visitant, Olga Ruano i Marta Arbizu van ser les més destacades amb 13 i 10 punts respectivament.