Magriñà intentant encistellar en el partit Germans Homs UEM-FM vs Segle XXI

El Germans Homs UEM-FM agafa oxigen

Les mataronines s’imposen en el duel amb el Segle XXI (52-46)

L’estrena d’Amy Syll era un dels grans atractius del partit. No va decebre. 7 punts i 8 rebots en 17 minuts a la pista. El Germans Homs, enfonsat a la cua de la classificació, es presentava a la cita amb la necessitat de guanyar. En els darrers dos partits havia arribat a l’últim quart amb clares opcions d'endur-se la victòria, però el rival va acabar capgirant el marcador en tots dos casos per deixar l’equip groc amb la mel als llavis. El primer va ser a casa, davant l’Andratx, un equip de la part baixa de la classificació. Les mataronines van arribar a l’inici de l’últim quart amb un clar 57-46, però un parcial de 8-23 en els últims 10 minuts va fer que el partit se n’anés cap a ses illes. El segon duel va ser en el derbi. L’Advisoria Maresme s’hi presentava amb un balanç de 9 victòries i 2 derrotes, mentre que les grogues es trobaven últimes amb un un 1-7. Malgrat la teòrica diferència entre un i altre equip, el Germans Homs va arribar a situar-se amb un +10 a l’inici del darrer quart, però novament va semblar com si fallessin les forces. Les taronges van ser capaces de capgirar el marcador fins situar el definitiu 62-54.

Amy Syll va debutar amb el Germans Homs UEM-FM

Aquest dissabte, davant el Segle XXI, el partit va començar bé pel conjunt local (15-13 al final del primer quart). En el segon període, la igualtat seguiria sent la tònica (32-29 al descans). A la tornada de vestidors, la UEM va firmar els seus millors minuts; gran defensa i encert en atac per aconseguir el màxim avantatge (40-29 a mitjan del tercer quart). De totes maneres, les visitants no abaixaven els braços. El lluminós reflectia un esperançador, però no definitiu, 46-38 favorable a les grogues al final d'aquest període.

El conjunt local tornava a encarar el darrer quart amb dubtes. En aquest punt, arribarien molts atacs fallats que, per sort per les mataronines, no tenien resposta per part visitant. Finalment, s’eixamplaven les diferències i les grogues es posaven 10 amunt a falta de 6.30. No seria definitiu. Un 2+1 acostava de nou l’equip visitant: 48-41. Semblava que els nervis tornaven a arronsar les jugadores d’Albert Illa, però una jugada clàssica de pivot sota cistella de Queralt Coll situava el 50-41 a falta de 4 minuts per acabar el partit. Llavors, un parcial de 0-5 del Segle XXI situava un 50-46 preocupant en el marcador. Just en la jugada següent, Nhug provocava un 2+1. Tot i que va fallar l’addicional, situava el 52-46 a falta d’1.04. Ara sí, seria definitiu. En l’últim intent de triple fallat del Segle XXI, rebot de la nova adquisició, Amy Syll, i resultat final.

La victòria permet respirar a l’equip d’Albert Illa, que ara se situa amb un balanç de 2-7 i és tercer per la cua. Ari Magriñà i Emma Trawally, 8 punts cadascuna i 18 i 14 de valoració respectivament, van firmar una destacada actuació. Elles van ser les jugadores més ben valorades del conjunt mataroní juntament amb el nou fitxatge, la pivot d’1,95 Amy Syll.