La prèvia: taronges i grogues, a confirmar el que es va veure al derbi. Foto: UEM

El Germans Homs, sense resposta davant el Lima-Horta

L’equip de Mataró va firmar una segona meitat pobríssima en atac (36-59)

11 punts. Només 11 punts en tota la segona meitat (6 en el tercer quart i 5 en el parcial definitiu). Així és molt complicat guanyar un partit. Impossible, si hi afegim que les prestacions ofensives en els primers períodes tampoc van ser per tirar coets. El Germans Homs UE Mataró va començar el partit prou bé i al final del primer quart anava per davant (13-11), però l’equip no va trobar respostes ofensives quan l’anella va fer-se petita. El Lima-Horta, sense fer un partit extraordinari en atac, va emportar-se la victòria amb comoditat.

El Germans Homs va anotar quatre triples (31% d’encert) però molt pitjor va ser l’estadística en zones interiors (8 cistelles amb un 26% d’encert). El 8/8 en tirs lliures no va servir de res davant el pobre partit de les mataronines en la resta de paràmetres ofensius. L’equip local va tancar millor el rebot que el rival (30 a 28), i Fanta Gassama va firmar un bon partit en aquest sentit (8 captures). De totes maneres, la Unió va patir una manca alarmant de continuïtat en el joc.

Les 25 pilotes perdudes feien impossible elaborar un discurs coherent en atac, i el Lima-Horta va poder córrer per anotar amb més comoditat. Al descans, el conjunt visitant ja manava en el marcador (25-29). El tercer quart dictaria sentència. Un parcial de 5 a 21 ja faria impossible qualsevol reacció local en els últims minuts.

El 6 a 9 del darrer quart només confirmaria que cap dels dos equips va tenir el seu millor partit en la faceta anotadora, sobretot un equip mataroní que acabaria el duel amb l’escarransida xifra de 36 punts. Al final, +23 pel Lima-Horta. El Germans Homs presenta un balanç d’una victòria i quatre derrotes. L’altre equip de la ciutat, l’Advisoria Maresme, s’ha situat en canvi a la part alta de la classificació (6/1) gràcies a la victòria a la pista del Joventut de Badalona per 46 a 63.