32 equips formen el Futsal Mataró
32 equips formen el Futsal Mataró

El Futsal Mataró, en contra de la represa de les lligues de base

La junta del Futsal Mataró considera que començar les lligues amb el format proposat per la Federació és perillós, contraproduent i una adulteració de la competició

El Futsal Mataró està en contra de la represa de les competicions de futbol sala en categories inferiors decretada a partir del dia 20 d’aquest mes. En un extens i exhaustiu comunicat, la junta del club assegura que coneixen la por a jugar i desplaçar-se que els transmeten jugadors i pares dels seus 28 equips de categories inferiors i consideren que disputar campionats de lligues amb els condicionants actuals és una adulteració de les competicions. El comunicat íntegre es pot llegir aquí. 

Després de tants mesos amb les competicions limitades als quatre equips de categoria nacional de l’entitat vermella, la junta del Futsal Mataró assegura que “si es reprèn la competició tal com la Federació Catalana indica, ens trobarem que hi haurà desplaçaments amb grups bombolla on els familiars es barrejaran amb els fills de les famílies que no puguin acompanyar als seus fills i filles, la majoria de jugadors/jugadores no es podran dutxar i mantenir una mínima higiene i els caps de setmana partits massificats i no podrem complir protocols sanitaris”. 

El club es queixa que “no tenim ni 15 dies per entrenar els equips sencers” ni cap partit de preparació. Davant d’això asseguren que “una competició asimètrica, per jugar està bé, per tenir premis i càstigs no” i asseguren que tenen casos de jugadors i jugadores que no volen competir, familiars que no volen que es competeixi per por als contagis i proposen jugar “jugar amb proximitat geogràfica i evitar desplaçaments per Catalunya”.

Hi veuen una adulteració de l’esperit competitiu

El club és crític amb la pressa federativa per reprendre les lligues. “Nosaltres defensem que no s’ha de perdre l’hàbit de fer esport el cap de setmana i volem promoure entrenaments i competicions internes una vegada la situació sanitària ho permeti. Entenem que en aquests moments ens toca formar, ens toca jugar. Considerem que ara no és el moment de competir perquè aquesta competició, tal com està planificada, significarà que hi hagin notes a fi de curs. És a dir, mirar d’assolir uns objectius competitius (ascensos, descensos, etc…)  que actualment estan fora del sentit comú, de la justícia competitiva, d’una normalitat que no ha estat tal,  ni per nois i noies, ni pels entrenadors/es, ni pels coordinadors, ni per les juntes, ni lògicament per les famílies”.

La Junta assegura que “la competició en aquests moments, no té cap mena de sentit. És més, si realment s’opta finalment per restaurar-la amb els paràmetres que s’han fixat per part de la FCF, suposarà una autèntica adulteració de l’esperit competitiu i dels valors que durant tants anys, ha defensat el Futbol Sala Català”.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Xavier Albanell Fa 8 mesos
Menys mal que encare hi ha algu amb dos dits de front, a veure si hi han més iniciatives per part dels clubs de la ciutat en el mateix sentit. Enhorabona FUTSAL per la vostre coherència.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive