Fèlix Carcasona va rebre de la mà de la Federació Espanyola de Karate el setè Dan, un dels títols més importants d’aquest esport. Propietari del gimnàs Cervantes i professor de reconegut prestigi arreu de Catalunya dins del món del karate, va aconseguir el sisè Dan farà uns set anys, màxim grau al que es pot accedir mitjançant exàmens. Els seus títols guanyats a nivell competitiu, l’èxit aconseguit com a professor, àrbitre reconegut –un dels set àrbitres mundials que té Espanya- i una vida dedicada al Karate van fer que la Federació decidís guardonar-lo amb el setè Dan, títol que pocs tenen a nivell Estatal.
Carcasona va voler brindar aquest grau al seu mestre: “Tot li dec al mestre Hirota, pioner del Karate a Mataró i un dels grans mestres a nivell espanyol”. Va tenir un record per ell, ja que va ser qui va arribar a Mataró i va arrencar el Cervantes fa 33 anys. Posteriorment, Hirota va obrir el seu propi dojo a Barcelona i Carcasona va agafar les regnes del Cervantes. Es van conèixer en un campionat de Catalunya de Karate celebrat a Mataró que precisament va guanyar el nou setè Dan.
Actualment el Cervantes compta amb 120 alumnes, una dada que fa sentir “orgull” a Carcasona: “Venen de tot arreu, no només del Maresme; des de Barcelona a Girona la disciplina del Karate està molt lligada al Cervantes”.
-
Més enllà del setè Dan
Fèlix Carcasona explica que fins el sisè Dan es pot aconseguir mitjançant exàmens oficials. A partir d'aquí, pujar de Dan depèn d'altres factors, com els explicats pel mateix Carcasona per aconseguir el setè. Obtenir-ne més, com el vuitè o novè, ha d'estar relacionat amb el fet de ser una figura important com a ser un mestre de màxim nivell d'una escola de Karate important, fet que s'acostuma a donar a títol pòstum. El màxim grau és el desè, aquell que s'aconsegueix quan es crea una nova disciplina pròpia.
-
Comentaris