Un partit a l'UR Laru. Foto: R. Gallofré
Un partit a l'UR Laru. Foto: R. Gallofré

Febre pel pàdel a Mataró

A Mataró es multipliquen les instal·lacions per practicar aquest esport, que cada cop compta amb més adeptes. Les claus de l'èxit? És fàcil, divertit i molt social

A Mataró les pistes de pàdel es multipliquen com bolets. Hi ha una autèntica febre de pàdel, i els complexos esportius de la ciutat i la comarca hi han apostat creant noves pistes, una inversió que els ha sortit rodona. La clau de l'èxit d'aquest esport? És fàcil d'aprendre a jugar-hi, és realment divertit i, sobretot, és molt social. Un combinat perfecte. "La principal diferència amb la resta d’esports és que a pàdel pot jugar-hi tothom, ja que la progressió és ràpida", explica Oscar Tudela, gerent de l'UP Padel Club de Cabrera de Mar. Només cal comparar-ho amb el tennis, el seu germà gran, un esport que per gaudir-lo plenament requereix d'un nivell que costa anys i molta dedicació en aconseguir. "És molt fàcil iniciar-s'hi: amb un bon professor, en un parell de mesos estàs a tot gas amb el pàdel", afirma Julio Perálvarez, gerent de l'UR Laru. Juan Carlos Escolano, gerent del Paradise, afegeix que "és molt fàcil entrar en una bona dinàmica, inclús si mai has agafat una raqueta". Ho comproven dia a dia, amb cada cop més socis del club que s'atreveixen a provar-ho i en poc temps hi estan enganxats.

Paradise va inaugurar l'any 2015 un total de sis pistes de pàdel outdoor. "La resposta ha estat molt bona, tant dels nostres socis com d'altres usuaris", apunta Escolano. Paradise s'ha sumat als clubs que ja fa temps que hi han apostat com és el cas d'UR Laru, que disposa de pistes des de fa més d'una dècada, tot i que el 2013, davant l'auge que estava experimentant l'esport, en van crear tres de noves. "El creixement que hem viscut ha estat d'una vessant molt lúdica, com una activitat d'oci i inclús familiar", apunta Perálvarez. És bastant habitual, segons el gerent del club, veure famílies senceres (pare, mare i dos fills) jugant partits. "Quin altre esport et permet quelcom així?", es pregunta.

"Qualsevol persona, independentment de la forma física que tingui, pot practicar-lo"

Up Padel Club es va inaugurar a Cabrera l'any 2012, quan aquest esport començava a experimentar el seu creixement. Ho va fer amb sis pistes de pàdel, però durant aquests quatre anys n'ha creat quatre més. "Qualsevol persona, independentment de la forma física que tingui, pot practicar-lo", resol Tudela, que veu com al seu club hi ha des d'adolescents que hi juguen en sortir de l'escola fins a jubilats que " han trobat en el pàdel una forma de fer esport, de millorar la seva salut i d’ocupar el seu temps lliure amb amics".

"El pàdel sociabilitza, crea bon rotllo i bon ambient", apunten des del Paradise, on s'han acostumat a veure grups formats per companys de feina que han agafat aquest esport com una rutina, una mena d'afterwork on la pista amb raquetes i pantalons curts substitueix la terrassa amb cerveses i tapes. "Rius i fas esport a la vegada, perquè tens els  teus rivals a pocs metres de distància i hi pots conversar", afegeix Penálvarez. "El tret comú de totes les persones que practiquen el pàdel és que poden conèixer un munt de gent nova", sentencia Tudela.

Un esport que enganxa

Per entendre aquest fenomen només cal parlar amb alguns dels seus practicants. Francesc Martínez va començar a fer-ho fa un any i mig i la freqüència amb el que el juga és “molt intensa”. “És un esport que atrapa a nivell d’activitat física i també social, coneixes a molta gent”, explica. Segons ell, el fet de “ser per a quatre jugadors” fa que sigui “molt divertit” perquè et permet “fer equips amb persones del mateix club o lloc”. Martínez havia sigut porter d’hoquei patins, surt amb bicicleta i també practica altres esports, però admet que "cap té els ingredients que fan que el pàdel sigui tan addictiu”. En el mateix sentit s’expressa Anna Coll, que ja fa gairebé tres anys que el practica a l'UR Laru. "M'hi vaig animar amb la meva germana", recorda. Primer amb classes i, després, un partit per setmana. “Ara, mínim en jugo tres o quatre”, diu rient. Per ella, el pàdel és un esport “molt encertat per moltes noies com jo que no estàvem acostumades a fer esport, no cal entrenament previ i et permet jugar-lo amb la teva parella”. Conclou que pàdel “m’ha canviat totalment els caps de setmana”.

Les botigues d'esports també han notat enormement l'augment de demanda de productes de pàdel

"En els darrers tres o quatre anys ho hem notat moltíssim, i ara és el moment que hi ha més demanda", assegura Sergi Páez, de la botiga Bambi Sports de Mataró. Els productes vinculats al pàdel, principalment raquetes i sabatilles, s'ha convertit en l'estrella d'establiments esportius especialitzats. I això que no són especialment assequibles. "Hi ha molta varietat, però és cert que una raqueta de gamma mitjana alta pot sortir cara", explica. Però a Bambi Sports es troben habitualment amb clients que s'inicien amb el material més barat que troben i tornen a la botiga al cap de dos mesos a la recerca de productes millors. "S'hi enganxen molt ràpid, perquè juguen una mica i de seguida agafen bon nivell", destaca Páez. Segons ell, la clau de l'èxit del Pàdel és que "qui entra a jugar en una pista s'ho passa bé, tingui l'edat, l'estat físic o el nivell tècnic que tingui"

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive