-
-

Aida Soriano Fiérrez

Entrebanc del Platges de Mataró davant l’Igualada (86-88)

Després d'anar tot el partit per davant, el rival es va avançar a 33 segons del final i els unionistes no van saber reconduir la situació

Derrota dolorosa del Platges de Mataró davant l’Igualada per 86-88, que frena la línia ascendent dels unionistes a la Lliga EBA després de tres victòries consecutives. Els nois d’Albert Illa no van poder trencar amb les estadístiques (els últims quatre enfrontaments entre ambdós conjunts se’ls havia endut el rival) i el conjunt de l’Anoia va ajusticiar els mataronins en els últims 33 segons de matx, després que els locals manessin al marcador durant tot l’encontre. El triple de Gerard Vinyas convertia el 81-79 en un 81-82 a favor dels visitants, i els intents, en ocasions precipitats, de capgirar la situació per part dels locals no va donar els seus fruits i la cinquena derrota de la temporada es va consumar al Palau Josep Mora per 86-88. Així, els mataronins comencen amb mal peu el 2008, baixen una posició a la taula, ara són cinquens, i compten amb l’única nota positiva del retorn de Marc Forcada després de la lesió que l’ha tingut allunyat de les pistes durant dos mesos.

El matx corresponent a la catorzena jornada de la Lliga EBA, jugat dissabte passa, dia 12, i que enfrontava al Platges de Mataró contra l’Igualada va començar molt bé per als interessos del conjunt local. El primer quart acabava amb un 22-9 i el rival semblava estar adormit. Els mateixos jugadors de l’Igualada esperonaven els seus companys per revertir la situació. I només començar els segon període, així ho van fer: tres triples seguits (dos d’Oriol Olucha, el millor dels visitants amb 20 punts), davant la sorpresa i la impotència local, deixaven l’electrònic 22-18 i el rival a només quatre punts. Les cistelles d’Edu Alcaraz, Marc Forcada (de nou en pista), Roger Joan, Ventura, Sergi Homs i Jobacho, però, retornarien al Platges de Mataró un avantatge de deu punts al descans (43-33).

En la represa, un parcial de 20-20 com a conseqüència de l’estira-i-arronsa entre ambdós conjunts deixava el lluminós 63-53 i la renda dels mataronins en 10 punts. Però com reconeixia el tècnic unionista, Albert Illa, al final del matx, semblava que l’equip de la capital del Maresme no podia trencar el partit i marxar del rival. De fet, així va ocórrer i a base de tirs des dels 6,25m amb rèpliques, això sí, de la mà de Jordi Ventura (el millor del partit amb 25 punts), l’Igualada es va començar a acostar perillosament als locals, i a 33 segons pel final es van veure superats pels de l’Anoia gràcies a un triple de Gerard Vinyas i al fet que no van saber acabar la feina que tan bé havien començat. Errades de precipitació en els dos atacs posteriors van condemnar els mataronins a la derrota. Amb un marcador advers de 83-88, el triple de Ventura sobre la botzina deixava la desena victòria de la temporada a només dos punts (86-88) i feia efectiva la cinquena derrota del la campanya. Un resultat que fa baixar un lloc en la classificació als d’Albert Illa i els deixa a dos triomfs del líder, l’UGT Aragó, però amb dos compromisos per davant molt complicats: els desplaçaments a la pista del Valls i del Montcada, tercer i segon, respectivament.

Albert Illa: ‘Tot s’ha girat en el moment decisiu en contra nostra’
Al final de l’encontre davant l’Igualada, Albert Illa es mostrava decebut i explicava: “Quan arribes als últims minuts amb opció de guanyar després d’anar perdent durant 37 minuts veus l’opció de guanyar, i els que van guanyant, de perdre. I psicològicament és complicat”. “Tot s’ha girat en el moment decisiu en contra nostra i tampoc hem estat fins en decisions de camp ni de banqueta”, afegia el tècnic unionista. Ara, però, Illa espera que la derrota no freni els seus nois “a nivell de treball, ni d’actitud perquè vénen rivals molt complicats”.

El primer serà dissabte vinent, dia 19, a la pista del Valls, i els unionistes s’hauran de refer de la derrota i vèncer si volen seguir a la part alta de la classificació.