Aida Soriano Fiérrez

Els sèniors de la Unió necessiten la victòria per sortir del descens

Els de Tito Sobrín s'enfrontaran a l'Alcora, quart classificat, mentre les de Cristina Navarro faran el propi amb el Girona, novè a la taula

El sènior masculí de la Unió s'enfrontarà dissabte, en partit corresponent a la jornada número 22 de Lliga EBA, a l'Alcora, quart classificat. El rival, que lluita amb Archena, Torrealta i Cartagena per la segona i tercera plaça del play-off d'ascens, doncs la primera plaça sembla que serà definitivament pel Santa Pola; ha guanyat quinze partits i només n'ha perdut sis. Molt diferent és la situació en la que es troba el conjunt mataroní, doncs, a falta de cinc jornades pel final de la competició, és penúltim i ocupa posició de descens directe, amb només cinc victòries per 16 derrotes. Així les coses, i després d'encaixar dissabte passat la desena derrota consecutiva, els de Sobrín intentaran donar la sorpresa a domicili del quart classificat. La tasca no serà senzilla, doncs en el partit de la primera volta els de Sobrín van perdre per 69-76, en un partit on l'últim quart va acabar decidint el resultat del mateix.

Del conjunt de Castelló destaquen jugadors com el base Ezequiel Franco, màxim anotador de l'equip castellonenc, amb 271 punts en 21 partits; o el pivot Antonio Tortajada, tercer màxim rebotejador del grup E, amb 182 rebots en 21 partits que comporten una mitja de 8,67 rebots per partit.

La Unió necessita una victòria per poder superar el seu rival més directe a la classificació, el Palma Playa Park, que empatats a nombre de victòries i derrotes amb els unionistes, estan un lloc per sobre a la taula i fora del descens. Fins a final de temporada, la Unió s'haurà de jugar les seves últimes cartes contra Alaior (vuitè), Ciudad Real (desè), Cartagena (cinquè) i Palma Playa Park (dotzè), tres compromisos dels quals els disputarà a casa.

El sènior femení buscarà sortir del descens directe davant el Girona
Diumenge, les noies de Cristina Navarro buscaran davant el Don Piso Girona la quarta victòria de la temporada, que els permeti sortir de l'última posició de la classificació de Lliga Femenina-2 i del descens. L'equip gironí, ocupa la novena posició de la taula, amb deu victòries i tretze derrotes, i porta quatre jornades sense conèixer la derrota. A més, el rival ja sap el què és guanyar el conjunt mataroní, doncs en el partit de la primera volta l'equip rival es va endur la victòria per 49-69, en un partit gris de les unionistes.

El sènior femení de la Unió, per la seva banda, només ha aconseguit tres victòries en tota la competició, però dues d'aquestes han estat en les últimes quatre jornades, i amb una victòria més l'equip aconseguiria evitar el descens directe i disputaria el play-off de permanència. El rival més directe de la Unió en l'afany d'aconseguir la salvació és l'Isla de Tenerife Aguere, a qui la Unió li va guanyar el basket average, i una victòria davant el Girona, comptant que l'Isla de Tenerife no guanyés el seu partit davant el Sóller permetria a les de Navarro respirar i dependre d'elles mateixes en la lluita per la permanència quan encara quedarien dues jornades de competició regular.

El primer escull per aconseguir aquesta serà el Don Piso Girona, del que destaquen jugadores com Layla Schwarz (191 punts en 14 partits) i Charlene Smith (296 punts en 16 partits), màximes anotadores de l'equip.