Marc Mayola

El Tot Mataró JHM reacciona amb una victòria molt treballada (34-32)

David Pedragosa i Alberto Ruiz van ser els herois del partit contra l'Iberia

El Tot Mataró JHM deixa enrere la crisi de resultats. Després d'encadenar cinc derrotes consecutives, aquest dissabte l'equip de Pep Muñoz va superar l'Iberia i totes les adversitats hagudes i per haver per guanyar un partit després de mes i mig sense fer-ho. El matx va ser del tot dramàtic, amb lesions, arbitratge nefast i emoció fins l'últim minut.

L'Iberia Corazonistas va plantejar, des del començament, una defensa 6:0 molt tancada, però el lateral mataroní David Pedragosa l'aconseguia superar amb els seus llançaments llunyans. L'atac mataroní semblava funcionar perquè Pedragosa va tenir la col·laboració d'Edu Velasco, Josep Terensi i Sergi Rodríguez, però els àrbitres van decidir ser els protagonistes del partit.

Melús i Hewitson van excloure deu vegades a jugadors locals i només tres a visitants. A més, van eliminar a dos jugadors del Mataró i li van xiular cinc penals en contra. Més maldecaps pel Joventut Mataró perquè el pivot Martí Comas va lesionar-se i no va tornar a la pista fins el tram final del partit. La baixa de Comas, un jugador clau en el centre de la defensa, la va aprofitar el pivot de l'Iberia Montero per avançar el seu equip en el marcador (10-11). Malgrat tot, Pedragosa seguia fent de les seves en atac i els seus poderosos llançaments van fer que el Mataró marxés al descans amb tres gols d'avantatge (15-12).

L'entrenador de l'equip aragonès va intentar frenar el lateral mataroní amb un defensa mixta i, momentàniament, ho va aconseguir. A més, el Joventut patia molt en defensa perquè Bernat Batlle, l'altre pivot de l'equip, havia estat eliminat per acumulació d'exclusions. L'Iberia va tornar a avançar-se en el marcador (23-25), però el retorn a la pista de Martí Comas i l'aportació ofensiva de Pedragosa (15 gols), Terensi i Rodríguez van capgirar el marcador de nou.

El final del partit va ser d'infart. A falta de mig minut per acabar, amb el marcador 33-32, els àrbitres van assenyalar un dubtós penal a favor de l'Iberia. Alberto Ruiz va aturar el seu tercer llançament des dels 7 metres de la tarda i el Mataró va sentenciar en la jugada posterior (34-32).