El Tot Mataró JHM cau davant l’Iberia Corazonistes (35-29)

Els homes de Pep Muñoz pateixen una injusta actuació per part dels àrbitres que els fa perdre el partit

El Tot Mataró JHM no va poder sumar cap punt al partit amb l'Iberia Corazonistas. El viatge a Saragossa es plantejava complicat amb les baixes de David Pedragosa per sanció, Sergi Rodríguez per lesió i Tria amb molèsties. Els de Mataró, però, estaven disposats a remuntar el partit que se'ls havia posat d'esquenes. Però la pèssima actuació dels àrbitres va impedir als homes de Muñoz capgirar el marcador, que finalment, establia un 35-29 a favor de l'Iberia.

A la primera part el marcador era dubitatiu: la diferència d'entre 2, 3 i 4 gols es feia latent, però quan semblava que el Mataró recuperava les forces els àrbitres van començar a errar: al minut 14 els col·legiats van expulsar Martí Comas, després a Edu Vivar... i així, un seguit de jugadors que van fer que els de Muñoz s'estiguessin més de 8 minuts amb un jugador menys. Arrel d'aquestes injustes expulsions, els de Saragossa van desmarcar-se en el marcador i van arribar a tenir fins a 8 gols més que el Joventut Mataró. Es va arribar al descans amb el marcador assenyalant un 20-12 a favor dels locals.

Passat el descans, l'objectiu dels mataronins de donar la volta al marcador semblava aconseguit: amb la millora en defensa i en atac, el Joventut Mataró va arribar a col·locar-se a només un gol dels de Saragossa. En menys de 15 minuts, el Tot va anotar fins a 7 gols. Quan es mastegava l'empat, en possessió de pilota dels mataronins, una altre decisió arbitral va truncar la jugada: una inexistent falta en ataca va impedir que els mataronins establissin l'empat. Quan l'Iberia va recuperar la pilota, els àrbitres no van veure una claríssima falta en atac provocada per un jugador local i la jugada va acabar el gol. En pocs minuts els locals es van tornar a desmarcar en el marcador assolint una diferència de 3 gols. Arribats a aquest punt, els homes de Pep Muñoz van començar a fer jugades molt precipitades que podrien haver acabat en gol si no hagués sigut per l'actuació arbitral. En tot el partit es va fer evident la diferència de criteri dels àrbitres a l'hora d'assenyalar faltes a un equip i a l'altre.

Amb aquesta derrota, la salvació es complica una mica més per als de Mataró. Però encara queden quatre partits en els quals el Tot Mataró està més que obligat a sumar punts.