El Tot Mataró JHM acaba la lliga amb una victòria sobre el segon

Avui dilluns es sortejarà el calendari de la següent fase

El Tot Mataró JHM va certificar ahir la seva superioritat en la lliga en vèncer 23-24 al Sant Quirze, segon classificat. Els groc-i-negres tanquen una primera fase esplèndida, en la que només han deixat escapar un empat. Els de Guiteras van disputar un partit igualat en una pista difícil i que es va solucionar amb un últim parcial de 0-5 després d'un temps mort del tècnic mataroní. Ara s'espera el calendari de la propera fase, en la que els groc-i-negres s'enfrontaran als tres classificats de l'altre grup de la lliga catalana i amb els ja coneguts Sant Quirze i Gavà, a qui s'haurà de derrotar de nou.

El partit va servir en el primer temps perquè Guiteras provés algunes coses noves. En un encontre en el que, decidit el primer i el segon lloc, només hi havia en joc l'honor de acabar invicte, el Joventut va alternar-se la capdavantera en el marcador al llarg del primer període, marcat per les bones intervencions dels dos porters (per part dels mataronins, Carles Nuñez). Al final, s'arribava al descans amb l'empat a deu en el marcador i tot per decidir en el segon temps.

En la represa un parcial de 0-3 dels groc-i-negres el va respondre el Sant Quirze amb un altre 3-0. A partir d'aquest moment, els errors defensius per falta d'intensitat en els rebots van permetre que els locals s'escapessin en el lluminós, provocant que els mataronins es trobessin a remolc en bona part del segon temps. Amb Comas i Cuquet encara lesionats, l'equip es va encomanar al sempre efectiu Sergi Rodríguez -6 gols-, i a Busquets i Raga, amb cinc i quatre gols respectivament per evitar que l'equip local s'escapés en el marcador. Sobre el minut 24, el Sant Quirze es col·locava 23-19 per sobre. Amb això, Guiteras va demanar un temps mort en el que va esperonar els seus jugadors. En els següents sis minuts, un parcial de 0-5, amb el gol del triomf obra de Sergi Rodríguez, es va remuntar l'encontre i es va deixar net, sense ni una derrota, l'historial de l'equip de cara a la següent fase.

Complert un primer pas
El Tot Mataró JHM ja ha donat el primer pas per tal d'aconseguir l'ascens a la Primera Estatal. Avui dilluns es sortejarà el calendari de la segona fase, on l'equip va caure eliminat la temporada passada. Els seus rivals, els coneguts Sant Quirze, Gavà i els tres primers de l'altre grup: Geieg, Palautordera i Bordils.  Una lliga amb anada i tornada que començarà el primer cap de setmana de febrer i en el que el Joventut i el Geieg comencen amb un mínim avantatge, ja que els primers de grup inicien la fase amb dos punts (Palautordera i Sant Quirze començaran amb un punt).

Els groc-i-negres buscaran la primera plaça en aquesta dura fase per tal de poder optar a poder jugar davant la seva afició les fases d'ascens que es disputa amb els equips d'altres comunitats autònomes; una opció totalment descartada si l'equip passa a la fase final sent segon de grup.