Aida Soriano Fiérrez

El sènior masculí de la UE Mataró ensopega amb el Palma Playa Park (85-68)

El conjunt mataroní tanca la primera volta de la Lliga EBA amb un balanç de cinc victòries i vuit derrotes

L'últim partit de la primera volta de la Lliga EBA que enfrontava, diumenge passat, dia 14, la UE Mataró al Palma Playa Park, un equip que només havia guanyat dos partits, va acabar amb la derrota dels homes de Tito Sobrín per 85-68. En un principi, el rival semblava assequible, però “el mal partit”, segons l'entrenador unionista, realitzat pel conjunt mataroní li va posar les coses massa fàcils a un rival necessitat de victòries.

El primer quart se'l va endur el conjunt unionista amb un parcial d'11-14. Els locals, però, no es van deixar intimidar, i amb un parcial de 24-20, van avançar-se al marcador i van marxar al descans amb un punt d'avantatge sobre els unionistes. A la represa, el conjunt mallorquí va prémer l'accelerador mentre els homes de Sobrín es veien mancats d'encert en tirs de tres (12% amb 3 de 26). Així, els rivals, amb Nahuel Nicolás Calvo (25 punts) i Llorenç Llompart (28 punts) com a màxims exponents, van aconseguir ampliar fins a 9 la diferència (56-47). La Unió no tenia encara res perdut i quedava l'últim quart per intentar aconseguir la sisena victòria de la temporada, però els unionistes no van poder superar la diferència que els separava del seu rival i un parcial de 29 a 21, en els últims deu minuts de partit, va posar el definitiu 85-68 al marcador final. Una derrota, gairebé per 20 punts, que deixa tocats els homes Sobrín, doncs el partit de diumenge s'havia de guanyar, però la realitat va resultar ser una altra. A més de la derrota, el partit de diumenge va deixar als unionistes la lesió del pivot Paco Hernández.

“Psicològicament ens hem enfonsat. Ens deixem emportar per les decisions arbitrals i això no ens pot passar; hem de ser més forts mentalment. Ara comença la segona volta, els propers compromisos són contra rivals directes i hem de donar la cara”, assegurava Tito Sobrín al final del partit.

Havent completat la primera volta de la competició, el balanç dels unionistes no és tan positiu com era d'esperar si tenim en compte que la temporada va començar amb un tres de tres: tres partits jugats, tres partits guanyats. Però les tres derrotes posteriors van frenar el jove equip que dirigeix Tito Sobrín. Una victòria contra l'últim classificat, tres noves derrotes, una victòria a domicili davant el Ciudad Real i una nova derrota a casa, resumeixen la trajectòria del sènior masculí de la Unió fins al moment. A la que cal sumar-hi la derrota inesperada de diumenge passat.

Així doncs amb aquesta derrota, els de Tito Sobrín baixen una posició a la taula i es situen desens, amb 5 victòries i 8 derrotes. La setmana vinent els unionistes es desplaçaran a la pista del Castelló, setè classificat, amb una victòria més que l'equip mataroní.