Cèlia busca la passada

Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení del Platges de Mataró va vent en popa

Les unionistes van escombrar el Viladecans per un resultat de 77-53 i ja sumen quatre victòries consecutives

Victòria del femení del Platges de Mataró davant el Viladecans i de quina manera. Perquè dissabte passat, dia 15, en el partit corresponent a l’onzena jornada de Copa Catalunya, disputat al Josep Mora, les unionistes es van desfer de l’últim classificat per un resultat incontestable de 77-53. Al final del primer quart, les mataronines ja guanyaven 29-9 i un segon parcial de 16-9 va sentenciar el matx abans del descans (45-18). Així, el sènior femení del Platges de Mataró, com si d’un vaixell es tractés, després de patir durant l’inici de la competició un temporal de lesions, canvis d’entrenador i derrotes, ha aconseguit, amb Joan González com a capità de la tripulació, reorientar el rumb i que l’embarcació vagi vent en popa a falta de quatre jornades per a la conclusió de la primera volta. I és que amb la consecució del quart triomf seguit de la temporada, 17 punts, sis victòries i cinc derrotes, les de la capital del Maresme ocupen la setena plaça de la classificació.

Amb el gran exemple de sacrifici per l’equip de Laura Argemí, que tot i la mort de la seva àvia es va vestir de curt per ajudar les seves companyes, va començar l’encontre que enfrontava el Platges de Mataró davant el cuer de Copa Catalunya, el Viladecans. I les de Joan González, que volien allargar la dinàmica de resultats positius, van posar la directa des del començament. Gràcies a l’encert des de 6’25, a la gran pressió exercida en defensa i a les recuperacions de pilota, les mataronines van endossar un 29-9 al rival. Però la cosa no es quedaria aquí, i lluny de baixar la intensitat en el segon temps, les unionistes, de la mà de la pivot Cristina Bruna (22 punts, 8 rebots i 32 punts de valoració), van finiquitar el partit abans del descans amb un parcial de 16-9 que deixava el lluminós 45-18 a favor de les locals. L’únic però de la primera meitat del partit va ser el fet que Roser Cuquet es retirés amb molèsties al genoll.

A la sortida de vestidors, el joc del Platges es va apagar lleument, tot el contrari que les llums del Palau Josep Mora, que va estar a les fosques durant deu minuts aproximadament. Un avantatge al marcador prou important va relaxar les unionistes, però tot i així, les rotacions fetes per Joan González van servir per aguantar un resultat molt bo. Així doncs, tot i perdre el tercer quart per 16-20 i guanyar l’últim i definitiu per 16-15, les de la capital del Maresme no van permetre que el Viladecans s’apropés a menys de 20 punts. Al final 77-53, quarta victòria consecutiva, sisena de la temporada i les mataronines que reafirmen el seu bon moment de joc i guanyen enters per ocupar les primeres posicions a la classificació.

Joan González: “Hem jugat a un nivell alt”
A la conclusió de l’encontre davant el Viladecans, Joan González, l’entrenador unionista, tot i la victòria aconseguida assenyalava: “El primer quart ha estat el millor que hem fet des de que estic aquí. El ritme ha estat molt bo. Però el tercer quart no l’hem guanyat”. “Avui han jugat les júniors bastants minuts i tot i així hem jugat a un nivell alt i estic molt content perquè malgrat que hem fallat coses, s’ha vist un nivell altet”, afegia el míster. En quant a la bona forma de l’equip, Joan González es mostrava prudent: “Aquesta lliga és molt competitiva: a la que perds dos partits te’n vas a baix i a la que en guanyes dos te’n vas amunt. Nosaltres no volem fugir de la realitat: estem setenes o vuitenes i a veure què passa”. “Sí, això va bé, però falta molta lliga i seria molt important guanyar a Sant Adrià, perquè ens posaríem entre els quatre primers segur. I anirem a guanyar perquè tenim equip per guanyar a qualsevol”, concloïa el tècnic del Platges de Mataró.

El proper partit de les unionistes i últim abans de les vacances de Nadal serà contra el segon classificat, el Sant Adrià B, un compromís realment complicat.