-
-

Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení del Platges de Mataró continua en ratxa

Les unionistes van guanyar el Don Piso Uni Girona, segon classificat, per 64-54 i ja són quartes

Sisena victòria consecutiva del sènior femení del Platges de Mataró i aquest equip sembla no tenir sostre. El conjunt unionista va vèncer per 64-54 el Don Piso Uni Girona, segon classificat, i ho va fer oferint una bona imatge amb Cristina Bruna, Anna Sala i Laura Argemí com a grans protagonistes. Així doncs, les de Joan González comencen el 2008 com van acabar el 2007: amb una victòria de prestigi davant un dels equips més forts de Copa Catalunya. Perquè dissabte, dia 12, en la disputa del matx corresponent a la tretzena jornada del campionat, els assistents al Josep Mora van ser testimonis de com l’equip local va doblegar en el primer quart el rival, infringint-li un 21-12, i com al descans les de casa marxaven a vestidors amb una renda de set punts sobre el sènior B del Girona (32-25). Avantatge que no faria més que ampliar-se deu punts més en el tercer període (51-34) i convertir-se en el vuitè triomf de la temporada durant els últims deu minuts. Un triomf que dóna a les mataronines la quarta plaça a la classificació.

Amb una arrencada de matx intensa i fulgurant, les de la capital del Maresme van deixar clar al Girona que la derrota la vendrien molt, molt cara. Un 21-12 advertia a les de Dani Teixidor del potencial de les noies de Joan González. Una grandíssima Cristina Bruna (19 punts, 11 rebots, 2 assistències i 36 punts de valoració), la millor de l’equip durant tota la temporada, era secundada per Anna Sala (14 punts) i Laura Argemí (12 punts). I després d’un segon quart molt ajustat en què les visitants van intentar la remuntada, el Platges de Mataró va marxar 32-25 al descans. A la represa, les unionistes, que no volien sorpreses, van saber aturar el rival i amb un parcial de 19-9, les de Joan González van deixar vist per sentència el matx a falta de deu minuts (51-34). En l’últim i definitiu quart, jugades ràpides i ben executades van permetre que s’establís la màxima diferència de les unionistes sobre les gironines en 23 punts (59-36). I només la rotació de la banqueta en els últims minuts de matx per part unionista i la desacceleració del joc mataroní van permetre al Don Piso Uni Girona maquillar el resultat final de 64-54. Amb aquest triomf, el Platges de Mataró aconsegueix la vuitena victòria de la temporada, sisena consecutiva, i es situa quart a la classificació amb 21 punts, a tres triomfs del líder, el Valls.

Joan González: “Hem estat molt, molt intenses”
Al final de l’encontre, Joan González es mostrava molt feliç amb el triomf aconseguit i afirmava: “Guanyar de deu a Don Piso, que va segon, abans del partit no ens ho esperàvem. Només hem tingut una part complicada, que ha estat la segona, i després ja hem estat molt bé. Sobretot al tercer quart que hem estat molt, molt intenses”. Així mateix el tècnic reconeixia el treball realitzat per la pivot Cristina Bruna: “Molt bona defensa sobre la jugadora número 7 en el tercer quart que ens ha donat molt avantatge i la Cristina Bruna ha estat excepcional una altra vegada. És la millor interior de la lliga”. L’entrenador indicava que la clau d’aquesta dinàmica tan positiva de l’equip és el treball i el fet que “tothom se sent important”. Així mateix, de cara al futur i sobretot als dos últims partits de la primera volta del campionat, el tècnic assenyalava com a camí a seguir treballar al mateix ritme i donar crèdit a les seves jugadores.

Les unionistes no jugaran la setmana vinent, doncs el partit contra el Caldes s’ha aplaçat i es disputarà el dijous, dia 24. Fins llavors, les de Joan González seguiran treballant amb un únic objectiu: la novena victòria de la temporada.