-
-

Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení del Platges de Mataró cau davant l’Igualada

Un partit fluix de les unionistes va permetre el rival endur-se la victòria per 49-56

El Platges de Mataró necessitava dissabte passat, dia 8, la victòria. Una victòria que permetés a les unionistes seguir optant a la segona plaça de la classificació de Copa Catalunya. Però l’Igualada, que aquesta temporada sembla que li té presa la mida al conjunt mataroní, no va permetre que les de Joan González s’anotessin un nou triomf -hagués estat el quart consecutiu- i van aprofitar el mal paper realitzat per les locals en atac per guanyar el matx per 49-56. Una derrota, la vuitena del campionat, que les fa descendir dues posicions, fins el sisè lloc.

Els assistents al Palau Josep Mora en la disputa de l’enfrontament corresponent a la vintiunena jornada de Copa Catalunya, van poder veure com durant el primer quart el Platges de Mataró començava per davant en l’electrònic. No obstant això, a falta de quatre minuts pel final dels primers deu de joc, l’Igualada li donava la volta al marcador i es posava per davant tot aprofitant la falta de ritme en el joc i el desencert per part local de cara a cistella. Un parcial, però, de 12-15 abans del descans, deixaria a les de Joan González a set punts del rival 22-29.

En el tercer període les mataronines no van aconseguir retallar massa la diferència, només ho van poder fer en un punt 32-38. I tot i que en l'últim quart, a falta d’un minut pel final, les de Joan González es van posar a només dos punts de les visitants (47-49), una pèrdua de pilota i el nefast nivell d’anotació de les unionistes durant tot el matx amb un percentatge del 32% en tirs de dos (17 de 53) i del 15% en cistelles des dels 6’25m (3 de 20), van ser claus perquè el triomf no es quedés a casa.

Anna Sala amb 12 punts va ser la màxima anotadora del partit i Cristina Bruna la més valorada amb 8 punts i 14 rebots, juntament amb Maria Massuet (8 punts i 7 rebots) i la rival Laura Icart (9 punts i 4 rebots).

En finalitzar l’encontre, Joan González, el tècnic unionista, que a la prèvia del partit comentava que contra l’Igualada el Platges de Mataró volia treure’s l’espina clavada per la derrota de la primera volta, reconeixia el mal partit realitzat per les seves jugadores. Malgrat tot, González assegurava que l’equip ha de seguir treballant si vol aspirar a jugar la fase d’ascens a Lliga Femenina-2.

La propera setmana el Platges de Mataró visitarà al líder de la categoria, al Valls. Un enfrontament que, en perdre les unionistes davant l’Igualada, les obliga a guanyar si no volen veure les seves aspiracions de jugar la promoció encara més retallades.