Elena Múrcia en un llançament de tres

Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió torna a guanyar i somnia amb la permanència

Les de Cristina Navarro van guanyar per 74-57 l'Isla de Tenerife Aguere i ja sumen dos triomfs en les últimes tres jornades

Diumenge, dia 4 de març, en la disputa de la jornada número 22 de la Lliga Femenina-2, les noies de la Unió van presentar la seva candidatura a la lluita per la permanència. Contra l'Isla de Tenerife Aguere, les unionistes sabien que s'ho jugaven tot i no van defraudar. Malgrat ocupar l'última posició a la taula, amb dues victòries i dinou derrotes, les de Cristina Navarro van dominar el rival, penúltim a la classificació amb quatre victòries i disset derrotes. La Unió no volia deixar escapar l'últim tren que passava per la seva estació amb direcció a les posicions que permeten jugar el play-off de permanència, i contra l'Isla de Tenerife Aguere la victòria no es va escapar (74-57). El primer quart va ser d'estira-i-arronsa entre ambdós equips i es va arribar amb un 18-18 al final dels primers deu minuts. Però a partir del segon quart, les de Cristina Navarro van agafar les regnes del partit i ja no les van deixar anar fins que el matx va finalitzar Així doncs, la Unió va aconseguir la tercera victòria de la temporada, i segona en tres jornades, i amb una diferència al marcador de 17 punts respecte el rival, les de Cristina Navarro també van aconseguir el bàsquet average. Les unionistes només estan a una victòria de l'equip de Santa Cruz de Tenerife, en posició de play-off de permanència, i en cas de quedar empatats ambdós conjunts a victòries, la Unió podria accedir al play-off i seria el Tenerife qui baixaria de categoria directament.

El partit de diumenge que enfrontava a la Unió contra l'Isla de Tenerife Aguere va estar protagonitzat, durant els deu primers minuts de joc, per un estira-i-arronsa entre ambdós conjunts, simptomàtic de la igualtat que hi havia a la pista. Així doncs, el primer quart va acabar amb un resultat de 18-18. Durant el segon temps, però, la Unió va començar a dominar i a exercir una forta pressió en les rivals que va permetre a les noies de Cristina Navarro marxar al descans amb un avantatge de sis punts (34-28). A la represa, l'Isla de Tenerife Aguere va reaccionar, però les locals van saber superar bé la pressió dels minuts inicials, que tan de mal els havien fet en altres partits, i de la mà de Mireia Monleón (12 punts, 8 rebots defensius i 8 d'ofensius), Elena Múrcia (14 punts, 3 rebots defensius i 3 d'ofensius) i Anna Sala (14 punts, 2 rebots defensius i un d'ofensiu), secundades, però, pel gran treball col•lectiu de totes les components de l'equip en la pressió defensiva i en atac, les de Navarro van arribar al final del tercer període amb 12 punts de diferència respecte les rivals (52-40).

Tercera victòria i bàsquet average
Així les coses, en el definitiu i últim quart les unionistes només havien d'administrar la seva renda per aconseguir la tercera victòria de la temporada. Però la Unió no només va administrar el seu avantatge, sinó que va arribar a ampliar-lo fins a 18 punts (66-48). Amb aquesta tranquil•litat al marcador a falta de set minuts pel final de l'encontre, les de Navarro van anar a assegurar el bàsquet average. En el partit de la primera volta el conjunt mataroní havia perdut per 8 punts (85-77) i diumenge, una victòria per una diferència més amplia podia decantar el bàsquet a favor del cantó unionista. Uns moments de desconcert semblava que podien fer perillar l'àmplia diferència aconseguida per l'equip local, però la reacció immediata del conjunt mataroní va permetre a les de Navarro mantenir un avantatge de 17 punts al final del partit (74-57).

La Unió, per tant, aconseguia una victòria, la tercera de la temporada, la segona en tres jornades, i el bàsquet a favor respecte l'Isla de Tenerife Aguere, rival directe en la lluita per la permanència. Una victòria que la pivot unionista Sandra Ruíz, lesionada i a l'espera del resultat de la ressonància al seu genoll, també va poder compartir amb les seves companyes, doncs diumenge, asseguda a la banqueta va recolzar el seu equip. Així doncs, l'equip dirigit per Cristina Navarro, a falta de quatre jornades pel final de la lliga regular té opcions reals d'abandonar l'última posició de la taula si aconsegueix igualar en victòries a l'Isla de Tenerife Aguere, que només en té una més que el conjunt unionista. Els rivals contra els que s'haurà d'enfrontar la Unió seran Cadí La Seu (primer), Don Piso Girona (novè), Olis Sóller (segon) i La Bella Easo Casablanca (onzè), tres compromisos dels quals seran fora de casa. Per la seva banda, a l'Isla de Tenerife Aguere li espera un calendari similar: Don Piso Girona, Olis Sóller, La Bella Easo Casablanca i Viladecans (tercer).

Cristina Navarro: “La permanència és complicada, però ja la veiem més a prop”
Al final de l'encontre, Cristina Navarro, entrenadora unionista, es mostrava molt satisfeta: “La veritat és que a la mitja part teníem els nervis del que ens ha passat molts dies aquí: anar a la mitja part guanyant, amb opcions, i sortir al tercer quart i fer-ho realment molt malament. Avui hem arribat a l'últim quart amb un avantatge prou important i hem aconseguit mantenir-la. A més, era molt important el bàsquet average i ho hem aconseguit. Ara ens falta una victòria més de les que queden i que sigui una més que el Tenerife. És complicat, però ja ho veiem més a prop que fa dos dies i això ens pot donar moltes forces”. De la mateixa manera, la capitana i aler unionista, Anna Sala, expressava la seva alegria: “Avui ha estat com dues victòries, perquè hem guanyat i hem aconseguit el bàsquet average amb el Tenerife, que era molt important. La veritat és que si avui perdíem ja estàvem sentenciades perquè ens posàvem a quatre victòries. Ara ens queden dos partits difícils (Cadí La Seu i Olis Sóller) i dos d'assequibles (Don Piso Girona i La Bella Easo Casablanca). A veure si la victòria d'avui ens dóna més ànims i aconseguim jugar el play-off de permanència”.

La setmana vinent la Unió buscarà donar la sorpresa a domicili contra el Cadí La Seu, líder imbatut a la seva pista.