Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió perd davant el líder (99-52)

Les noies de Cristina Navarro segueixen a una victòria de les places del play-off de permanència

El partit que enfrontava al sènior femení de la Unió contra el Cadí La Seu, líder del grup B de la Lliga Femenina-2, corresponent a la jornada número 23, es va saldar amb la victòria del conjunt lleidatà per 99 a 52. Les noies de Cristina Navarro, que en el partit de la primera volta van tenir contra les cordes el Cadí La Seu fins l'últim minut, no van poder repetir la mateixa actuació i aquesta vegada van perdre per 47 punts. Una diferència que reflexa les facilitats que les unionistes van donar a les rivals sobretot en l'últim quart, perquè les de Navarro al termini del tercer quart perdien de 22 punts (67-45), però tota possibilitat de victòria es va esfumar en encaixar un parcial de 32 a 7 en els últims deu minuts de partit, que va permetre al conjunt de La Seu d'Urgell sentenciar el partit. La derrota de la Unió davant el Cadí La Seu d'Urgell per 99 a 52, juntament amb la derrota de l'Isla de Tenerife Aguere davant el Don Piso Girona, deixa la zona baixa de la classificació tal com estava a l'inici de la jornada número 23: l'Isla de Tenerife, continua tretzè, i la Unió Esportiva Mataró, catorzena. És a dir, les noies de Cristina Navarro, quan només resten tres jornades pel final de la competició regular, segueixen a una victòria de les posicions de play-off de permanència, sempre i quan el Tenerife no guanyi.

El partit contra el Cadí La Seu d'Urgell, disputat dissabte passat, 10 de març, a terres lleidatanes, va començar amb un parcial favorable a les locals (28-21). El conjunt mataroní, malgrat ser conscients de la importància de la victòria que els hagué permès sortir de l'última posició de la taula i del descens directe, també sabien que cap equip havia aconseguit guanyar a la pista del Cadí La Seu i de la dificultat del rival. Així doncs, i tot i que les noies van intentar no despenjar-se massa al marcador, el Cadí La Seu va marxar al descans amb un avantatge de 15 punts (48-33). A la represa, les locals es van tornar a imposar a les unionistes amb un parcial de 19 a 12, que deixava el marcador en un 67-45 a falta de només deu minuts pel final del partit. Ara eren 22, els punts que separaven al conjunt mataroní del seu rival. El definitiu i últim quart va ser per oblidar doncs, les noies de Cristina Navarro van donar moltes facilitats a les locals i això va possibilitar que el Cadí La Seu anotés 32 punts per 7 de les unionistes. El resultat final de 99-52, es converteix així en la derrota número 20 per al conjunt que dirigeix Cristina Navarro. Tanmateix, les unionistes, tot i seguir últimes a la classificació, encara tenen tres oportunitats més per aconseguir una victòria que las situés en posicions de play-off de permanència per evitar el descens directe.

Cristina Navarro: “Hem d'intentar guanyar un partit ja per traspassar la pressió al Tenerife”
A la fi de l'enfrontament amb el Cadí La Seu, Cristina Navarro, entrenadora unionista, afirmava que la derrota “ha estat per molta diferència perquè nosaltres hem donat masses facilitats al rival en l'últim quart, però el marcador final no reflexa el que ha estat el partit”. Sobre la situació en la que es troba l'equip, a una victòria d'evitar el descens directe, l'entrenadora explicava que l'equip “ha d'intentar guanyar un partit ja per traspassar la pressió a l'Isla de Tenerife Aguere”.

La propera jornada, la Unió s'enfrontarà al Don Piso Girona, novè classificat. Un compromís que suposarà una nova oportunitat per a les de Cristina Navarro de sortir del descens, doncs l'Isla de Tenerife Aguere té un partit força difícil davant el segon classificat, el Sóller.