Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió no pot amb les Irlandesas (68-48)

Les unionistes no van ser capaces d'evitar una nova derrota davant un equip que va emprar un joc de contacte que els àrbitres van permetre

La dissetena jornada de la Lliga Femenina-2 no va ser la de la confirmació de la millora unionista: les noies de Cristina Navarro van perdre dissabte passat ,dia 27, davant les Irlandesas per 68-48. La permissió dels àrbitres i la defensa aferrissada i de contacte que va dur a terme l'equip rival van anul•lar tota opció de victòria unionista. El primer quart del partit va acabar amb un clar 17-9 a favor de l'equip de Biscaia. Tanmateix, les unionistes no van permetre que les rivals ampliessin massa el seu avantatge al marcador i amb un parcial de 17-15 es va arribar al descans amb un 34-24. Deu punts de diferència i encara dos quarts per disputar permetien a les unionistes creure que la victòria no estava tan lluny. Novament, però, un parcial de 21-11 en contra sentenciava el partit, deixant l'equip mataroní vint punts per sota al marcador (55-35). Malgrat tot, les joves unionistes no van abaixar el cap i no van permetre que les seves rivals ampliessin la diferència. Així doncs, amb un parcial de 13-13 en l'últim i definitiu quart, el partit va acabar amb el resultat final de 68-48. D'entre totes les jugadores que hi va haver sobre la pista, va destacar l'actuació d'Eva Serra, aler del conjunt de les Irlandesas, que va anotar 28 punts.

A l'acabament de l'encontre l'entrenadora unionista, Cristina Navarro, es mostrava molt enfadada amb els àrbitres doncs “el rival ha desplegat un joc dur i de contacte que els àrbitres no han volgut sancionar. No hem tingut opció perquè no ens han deixat jugar”. Així mateix, l'entrenadora explicava que a més a més contra rivals forts “l'equip sap que no es juga res i anem tranquil•les, però quan el rival és més assequible sembla que juguem amb més por”.

Amb la derrota de dissabte, les noies de la Unió en sumen ja setze. Així les coses, el conjunt mataroní segueix ocupant l'última posició de la taula, a quatre victòries de la salvació. La setmana vinent, les unionistes rebran la visita del potent C.B. Olesa.