Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió es comença a quedar sense opcions

El conjunt mataroní va caure a domicili per 58-52 davant el Segle XXI, l'únic rival al que havien aconseguit batre en tota la competició

El partit de dissabte passat, dia 10, corresponent a la dinovena jornada de Lliga Femenina-2, que enfrontava al sènior femení de la Unió contra el Segle XXI va acabar amb el resultat final de 58-52 favorable al conjunt d'Esplugues de Llobregat. El partit contra el Segle XXI suposava una bona oportunitat per a les unionistes de cara a sumar la segona victòria de la temporada, aconseguir moral i seguir somiant amb la permanència. I al descans es va arribar amb un 23-30 favorable a les de Cristina Navarro, que volien deixar clar a les rivals que malgrat ocupar l'última posició a la classificació no estaven disposades a tornar a Mataró amb les mans buides. Però un tercer quart per oblidar amb un parcial de 18-4 deixava a les noies de Cristina Navarro set punts per sota al marcador (41-34). El definitiu i últim quart, tot i la reacció unionista amb un parcial de 17-18, no va ser suficient per reduir diferències i permetre a la Unió sumar la segona victòria de la temporada. Així doncs, les unionistes, amb divuit derrotes i tan sols una victòria, continuaran una setmana més en l'última posició del grup B de Lliga Femenina-2, a falta de només set jornades per a la conclusió de la competició regular.

La Unió va començar el partit conscient de la importància del triomf i, a més, les noies de Cristina Navarro ja sabien què era guanyar al conjunt d'Esplugues de Llobregat, doncs l'única victòria d'aquesta temporada va ser precisament contra aquest conjunt en la cinquena jornada de lliga per 59-53. Així doncs, el primer quart del partit va acabar amb un 16-18 favorable a les unionistes. Dos punts d'avantatge que posteriorment, en el segon temps, s'ampliaren a set, amb un parcial de 7-12 novament favorable al conjunt mataroní i que deixava el marcador en un 23-30.

A la represa, però, el Segle XXI va començar a pressionar més fort a les de Cristina Navarro i com a fruit d'aquesta pressió les unionistes van protagonitzar pèrdues de pilotes que van permetre a l'equip local aconseguir rebaixar la diferència amb la que es trobaven al marcador (set punts) i superar al conjunt mataroní. Així doncs, amb un 18-4 durant el tercer quart eren ara les de Cristina Navarro les que es trobaven set punts per sota al marcador (41-34). Però malgrat l'empenta de les unionistes en l'últim i definitiu quart, aquestes només van poder retallar un punt a les locals i el resultat final de 58-52 va dictar sentència.

Cristina Navarro: “L'equip lluitarà per no acabar últim”
Amb aquesta nova derrota, i ja en van dinou per només una victòria, el sènior femení de la Unió segueix últim en posició de descens directe en ocupar el catorzè lloc, doncs només el tretzè i el dotzè classificat juguen per salvar la categoria un cop acaba la competició regular. Per tant, i després del partit contra el Segle XXI, Cristina Navarro declarava que tal com van les coses “l'equip mirarà de lluitar per no acabar últim i com a mínim poder jugar la lligueta per salvar la categoria”. El proper compromís de les unionistes serà el proper dissabte al Palau Josep Mora davant el Vinaròs, equip de la part mitja de la taula.