Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió acaba la temporada amb derrota

Les noies de Cristina Navarro van perdre 78 a 62 davant La Bella Easo Casablanca

El sènior femení de la Unió Esportiva Mataró no va poder finalitzar la seva participació a la Lliga Femenina-2 amb victòria. Després de consumar el descens en la jornada 25, les noies de Cristina Navarro van intentar aconseguir el quart triomf de la temporada però el rival, La Bella Easo Casablanca, que es jugava la salvació directa, no va donar treva a les unionistes. Així, La Bella Easo Casablanca es va endur el partit per 78-62 i les de Navarro acaben una temporada on només han aconseguit tres victòries en 26 partits.

L'enfrontament corresponent a l'última jornada de la Lliga Femenina-2 va començar amb un equip local, el Casablanca, que va sortir molt fort, doncs es jugava poder finalitzar la temporada fora de les posicions de play-off de permanència i aconseguir la salvació directa si el Segle XXI no guanyava. Per la seva banda, les unionistes, que no es jugaven res perquè el descens ja era un fet, van sortir més relaxades i el Casablanca durant els primers deu minuts de joc va establir una diferència de nou punts en el marcador (22-13). Malgrat la magnífica actuació de la pivot unionista Mireia Monleón (21 punts, 3 rebots defensius, 4 d'ofensius) el passat dissabte, dia 31, a la pista del Casablanca, l'equip mataroní no va poder retallar distàncies durant el segon quart i el rival, fins i tot, va ampliar-les amb un parcial de 23 a 9 que deixava el marcador 45-22 al descans.

En la represa, les unionistes van reaccionar i les forces es van igualar, però l'equip mataroní havia de salvar una diferència de 23 punts si volia acabar la temporada amb una alegria. Tot i que les noies dirigides per Cristina Navarro van guanyar el tercer quart per 21-24, deixant el seu desavantatge en 20 punts (66-46) a falta de deu minuts pel termini del partit; el Casablanca, que no es podia permetre que el rival el superés, va aguantar l'embranzida unionista i amb la pivot Patricia Riverés (20 punts, 8 rebots defensius i 9 d'ofensius) com a protagonista ja no es va deixar sorprendre. Per tant, l'últim quart, que el va guanyar l'equip mataroní per 12-16, no va ser suficient per retallar una diferència que al final del partit es va quedar en 16 per 78-62. Així doncs i d'aquesta manera, s'acaba el periple que la Unió ha viscut aquesta temporada a la Lliga Femenina-2.

A l'acabament del matx, l'entrenadora unionista, Cristina Navarro assegurava que l'equip “ha tingut poc a fer durant els primers dos quarts. Hem sortit relaxades i elles han sortit a mort, a salvar la temporada, i al final del partit nosaltres ens hem quedat amb un regust perquè podríem haver fet alguna cosa més per endur-nos la victòria”.

Un cop la temporada ha arribat a la seva fi, les unionistes descansaran durant les vacances de Pasqua i tornaran als entrenaments passades les festes, mirant ja a la propera temporada a Copa Catalunya.