Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la UE Mataró perd contra el Sant Adrià (49-57)

Les unionistes van mostrar un molt bon joc durant els dos primers quarts del partit, però es van bloquejar en el tercer i quart període

Les noies de la UE Mataró van caure davant el Femení Sant Adrià per 49-57, en el partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga Femenina-2. Amb aquesta derrota, el sènior femení suma ja set derrotes per tan sols una victòria. En el partit contra el Sant Adrià, disputat dissabte passat, dia 11, al Palau Josep Mora, les sènior es van mostrat molt concentrades, com mai ho havien fet en els partits que havien disputat fins al moment a casa. Durant els primers vint minuts de partit, el conjunt mataroní va jugar segur i amb intel•ligència, sabent el què havia de fer; però els partits duren quaranta minuts, i l'equip visitant va reaccionar a la mitja part i va aconseguir superar les unionistes.

Els primers deu minuts de partit van ser un recital de bon joc de l'equip local. Els rebots en defesa capturats per Sandra Ruíz, l'anotació de Deborah Carretero i d'Elena Múrcia (2 triples), i la pressió exercida en defensa per jugadores com Anna Sala, es va traduir en un 16-12 al final del primer quart. Posteriorment, en el segon quart, el bon treball realitzat en defensa i la lucidesa en atac de tot l'equip van permetre les locals gaudir d'una renda de més d'onze punts durant gairebé tot el quart; una diferència que es va veure reduïda a sis punts al descans, amb un 33-27.

La victòria s'escapa
En la represa, el que semblava que podia ser la confirmació de l'equip local, es va convertir en un mal son per a les unionistes. El tercer període va començar amb un triple de Berta Bayarri, però un parcial de 7-14 permetia que les visitants es posessin per davant al marcador, amb un 40-41. A partir d'aquí, l'estira-i-arronsa entre ambdós conjunts va ser una constant, fins arribar al final del tercer temps amb un 47-48 favorable al Sant Adrià. El quart període va ser molt dur i prova d'això és que, durant els dos primers minuts, no va haver cap anotació. A falta de 7 minuts i 50 segons, el Sant Adrià anotava i posava el 47-49 al marcador. A falta de 4 minuts pel termini de l'enfrontament, Berta Bayarri igualava el partit a 49. Les locals, malgrat la insistència, no aconseguirien convertir cap tir més. I el Femení Sant Adrià amb un parcial de 0-8 aconseguia la victòria per 49 a 57.

Les impressions després del partit
A la conclusió del matx, l'entrenadora unionista es mostrava preocupada: “Ara tenim un problema psicològic, portem dues setmanes que se'ns posen en zona i no ho sabem superar. Aquest és un problema molt greu, perquè donem moltes pistes als equips rivals i ara tots els equips ens esperaran en zona”. D'altra banda, la capitana unionista, Anna Sala, reflexionava sobre la situació de l'equip: “Hi ha bon ambient, ganes i treball. Però s'ha de tenir en compte que som un equip jove. Encadenar aquesta ratxa de derrotes és dur, perquè, individualment, totes hem jugat a equips on estàvem acostumades a guanyar. Però quan encadenem una sèrie de victòries, tot canviarà; perquè tenim equip per guanyar a qualsevol rival, només falta que ens ho creguem”.

Amb la derrota contra el Sant Adrià les noies de Cristina Navarro ocupen, de 14 equips, la tretzena posició a la classificació. El proper rival del sènior femení de la Unió serà l'Isla de Tenerife Aguere.