Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la UE Mataró acomiada l’any amb una nova derrota

L'equip de Cristina Navarro no va poder amb el Viladecans (53-62)

La catorzena jornada de la Lliga Femenina-2 (grup B) es va saldar amb la tretzena derrota de la temporada per al sènior femení de la UE Mataró, aquesta vegada contra el Viladecans per 53 a 62. El partit, disputat dissabte passat, dia 23 de desembre, al Palau Josep Mora, no va tenir un dominador clar, i malgrat que l'equip de Cristina Navarro va anar per davant al marcador durant els dos primers quarts i no va permetre que el rival aconseguís diferències molt grans, la resolució del Viladecans, amb especial menció a Judith Viñuela (20 punts –amb 4 triples-), en la recta final del partit, va acabar amb les esperances de les unionistes d'aconseguir la segona victòria de la temporada.

Durant els primers deu minuts de joc, les noies de Cristina Navarro es van mostrar segures en atac, tot anotant amb resolució, i en defensa, duent a terme una bona pressió defensiva sobre el rival i en la captura de rebots, sobretot per part de Sandra Ruíz, Mireia Monleón i Anna Sala. Així doncs, al final del primer quart, una diferència de cinc punts (17-12) afavoria les locals. El segon període va ser també per a les unionistes: Mireia Monleón (20 punts) amb la col•laboració de les seves companyes no va permetre que el Viladecans s'avancés al marcador, fent possible el 32-28 favorable a les unionistes, al descans.

En la represa, els 7 punts de la Unió pels 17 del Viladecans permetien a les visitants superar a les unionistes per primer cop en tot el partit. Una diferència de sis punts separava un conjunt de l'altre a la conclusió del tercer quart (39-45). Tanmateix, a falta de sis minuts per al final del partit, tres eren els punts que separaven les unionistes de les seves rivals (45-48); però cinc minuts més tard, el partit es decidiria definitivament a favor de les visitants: amb un 49-55 al marcador, i per tant, a sis punts de l'empat, les unionistes van desaprofitar dues accions en atac que haurien suposat entrar en l'últim minut de partit a tan sols dos punts de les seves rivals. El Viladecans, però, va sentenciar l'enfrontament a la jugada següent, tot materialitzant un triple que deixava les unionistes a 9 punts de les seves rivals (49-58). Al final, 53-62 i una nova derrota de les de Cristina Navarro.

Cristina Navarro: “En el moment que cada cistella és decisiva, ens aturem”
A la conclusió del partit, l'entrenadora unionista exposava: “A la pista del Viladecans, en la primera volta, nosaltres vam domina més còmodament i vam aconseguir diferències molt més àmplies. Avui, aquí, veiem que el partit s'havia de decidir en situacions concretes i esporàdiques, i així ha estat. En el nostre equip, al principi tothom ha assumit el rol que li tocava, però en els últims quarts ens ha costat molt tirar: se'ns encongia una mica la mà i era més una qüestió de «jo no vull tirar perquè si fallo...». En el moment que cada cistella és decisiva, ens aturem. Hem de fer un treball psicològic molt important perquè ja no és un problema de treball de pista.” Així mateix, Paula Eñeso, pivot unionista i ex-jugadora del Viladecans, afirmava: “Ens ha faltat una empenta en els últims minuts, com ens està passant durant tota la temporada. Poder podem, però ens falta aquesta última empenta que ens faci guanyar. I és això el que demanem al nou any: aconseguir victòries jugant bé i divertint-nos”.

Malgrat la millor imatge oferta per les unionistes respecte al partit de la tretzena jornada contra la Bella Easo Casablanca, que les unionistes van perdre de 20 punts (47-67); a les de Cristina Navarro el temps se'ls hi tira sobre si volen aconseguir la permanència a la categoria de plata del bàsquet femení. Amb la derrota contra el Viladecans les unionistes continuen una jornada més a la cua de la classificació del grup B de Lliga Femenina-2, a tres victòries de la salvació. Quan encara resten 12 jornades per disputar-se, només una reacció en tornar de les vacances de Nadal faria possible que el conjunt mataroní comencés a escalar posicions a la taula.

Fins al dia 13 de gener que el sènior femení de la UE Mataró no tornarà a jugar. Serà a la pista de l'Uni CajaCanarias, vuitè classificat.