-
-

Aida Soriano Fiérrez

El Platges de Mataró torna a guanyar al Josep Mora

Contra el Navàs, els unionistes van lluitar moltíssim, van forçar la pròrroga i es van endur la victòria per 90-88

Treballadíssim triomf del Platges de Mataró sobre el Navàs per 90-88. En el partit de dissabte passat, dia 15, corresponent a la dotzena jornada de Lliga EBA, els homes d’Albert Illa van haver de suar sang per endur-se la vuitena victòria de la temporada, superant la marca d’encontres guanyats en la campanya 2006-2007. Derrotar el Navàs no va ser una tasca senzilla, i els assistents al Palau Josep Mora, menys que en altres ocasions, van veure com el Platges de Mataró millorava la imatge oferta contra el Ramon Llull fa tres setmanes, com forçava la pròrroga empatant el duel a 76 i com s’emportava la recompensa del triomf gràcies en part a la gran actuació de Jordi Ventura, que amb 33 punts es va convertir en el jugador que més ha anotat fins el moment en un partit i en el més valorat de la jornada del grup C. Amb tot, ara els unionistes pugen una posició a la classificació i es situen cinquens a dues victòries del líder l’UGT Aragó.

Dissabte passat, la missió era clara: guanyar el partit i fer oblidar a l’afició unionista la derrota davant el Ramon Llull. I dit i fet. A més, contra el Navàs, l’aler Roger Joan reapareixia després d’un mes de baixa. Però l’enfrontament amb l’equip del Bages va començar amb un rival que volia marxar al marcador, encara que els unionistes els seguien molt de prop. Així, el primer quart se l’endurien els visitants per 20-23. Durant els propers deu minuts les tornes canviarien i va ser el Platges de Mataró, de la mà de Sergi Homs i de Jordi Ventura, el conjunt que volia posar terra de per mig amb els visitants, però un parcial de 27-21 només permetria als mataronins marxar als vestidors tres punts per sobre (47-44).

En la represa, els Platges de Mataró va sortir a per totes i una cistella impossible d’Ignasi Ariño, una recuperació amb molt de sacrifici d’Adrià Fradera i una gran tap de Jobacho permetrien als locals marxar de vuit punts. El Navàs, però, retallaria distàncies i es quedaria a cinc (60-55) al final del tercer quart. I en l’últim temps, tot i ampliar l’avantatge fins a deu punts (67-57), gràcies als triples de Jordi Ventura, el Navàs s’apropava. Un fet que es produïa com a conseqüència de les errades unionistes en atac, aprofitades per Marcel Sol per encistellar de tres i per Sergi Merino per desquiciar els locals, que veien com a falta d’un minut pel final el conjunt del Bages es posava per davant (75-76). Quan restaven 21 segons, però, una falta sobre Iki permetria al pivot nigerià igualar el partit a 76, donant pas a una pròrroga de cinc minuts. Va ser llavors quan el Platges va deixar-s’ho tot sobre la pista i va decidir que la victòria no podia escapar-se. Amb Jobacho recuperant i anotant, i Sergi Homs i Iki sota taulell, Jordi Ventura, a falta de nou segons pel final, va ser l’encarregat de decantar el matx cap a la banda unionista amb la conversió de dos tirs lliures. El Navàs no va tenir temps per reaccionar i el 90-88 va ser definitiu.

Albert Illa: “Hem fet un bon treball”
A la conclusió de l’enfrontament davant el Navàs, Albert Illa, entrenador unionista, s’expressava així: “Avui tots hem estat per guanyar, hem fet un bon treball, la banqueta tornàvem a estar vibrants, el públic ho ha notat i la sensació de Ramon Llull s’ha dissipat una mica”. “Hem estat tous físicament, però no anímicament. Potser hem treballat molt a principi de temporada i estem necessitant un descans. Vam tenir una punta important [referint-se a les sis victòries consecutives], però lo important és que ara de baixon n’hem guanyat dos. I podem acabar perdent un o guanyat els tres”, afegia el tècnic.

Cinquens a la classificació, a dues victòries del líder, i amb el dubte de Roger Joan pel proper matx, doncs es va fer mal a la pròrroga contra el Navàs, el Platges de Mataró es desplaçarà la setmana vinent a la complicada pista del Monzón.