Iki, el màxim rebotejador del partit

Aida Soriano Fiérrez

El Platges de Mataró no pot amb l’Olivar

La derrota deixa als d'Albert Illa vuitens i els fa dependre encara més dels seus rivals per aspirar a la fase d'ascens

El Platges de Mataró va encaixar dissabte passat, dia 1, la novena derrota de la temporada a domicili de l’Aranzauto Fiat Olivar (77-65). Els unionistes malgrat començar el matx amb un parcial de 16-22, es van anar desinflant i el rival va capgirar el marcador abans del descans (36-34). I és que el conjunt mataroní, amb menys d’un 50% d’encert des de la línia de tirs lliures, no va tenir suficient amb les actuacions de Jobacho (13 punts) i d’Iki (11 punts i 10 rebots) per guanyar en una pista complicada. I Conrado Gallán amb 21 punts va marcar la diferència en el conjunt aragonès. Una diferència que li va costar al Platges el partit i el bàsquet average.

La vintiunena jornada de Lliga EBA es presentava com a complicada per als interessos del Platges de Mataró. L’Aranzauto Fiat Olivar havia deixat escapar pocs punts a la seva vista i els d’Albert Illa ho sabien. Tot i així, després de vèncer la jornada anterior al Figueres, els unionistes buscaven una nova victòria que els reforcés a la classificació. I el matx va començar prou bé en aquest sentit: amb cistelles interiors i contraatacs que permetien als mataronins guanyar el primer quart per 16-22. Però a partir del segon temps, els aragonesos van fer-se amb el control movent bé la pilota, rebotejant, penetrant a plaer i el Platges va patir problemes en no defensar dur i abusar del tir des de 6’25m. Tot plegat va provocar que el rival remuntés abans de la mitja part (34-36) i que els d’Illa fossin a remolc la resta de l’encontre sense poder evitar la desfeta per 77-65.

En finalitzar l’enfrontament, Albert Illa, l’entrenador unionista, declarava que el partit havia estat el típic encontre fora de casa on no estàs bé i que et sap greu perdre’l. A més, reconeixia que els seus homes no havien estat forts mentalment, que és el que es necessita per guanyar, tot i que en el primer quart jugant ordenats havien fet molt de mal. Però el tècnic assegurava que la situació que viu l’equip es pot arreglar i que no li agradaria acabar la temporada d’aquesta manera, perquè està sent molt bona. “Tenim mancances i hem de confiar molt en el que tenim”, afegia Illa. I anotava com a primordial tornar a ser un conjunt al que els rivals els hi costi guanyar i anar de mica en mica recuperant la dinàmica positiva.

Tot i la magnífica temporada que està realitzant el Platges de Mataró (l’any passat patia per no baixar de categoria i aquest any lluita per estar entre els millors), la derrota el deixa a mitja taula, empatat amb Olesa, i a tres victòries del líder, l’Andorra; a dos, dels segons classificats (Valls, UGT Aragón, Montcada i Granollers) i a tan sols una, dels tercers, Olivar i Monzón.

Dissabte vinent, dia 8, els de la capital del Maresme rebran a l’Olesa, en línia ascendent. Serà a partir de les 20h al Palau Josep Mora.