Aida Soriano Fiérrez

El Platges de Mataró guanya el seu últim partit abans del debut a Lliga EBA

Davant el Canet els d'Albert Illa van treballar bé i es van endur la victòria per 90-73

El sènior masculí del Platges de Mataró va disputar diumenge passat, 16 de setembre, contra el Canet l'últim partit amistós abans de l'inici oficial de la Lliga EBA. Un partit que també va servir per inaugurar oficialment les reformes que la pista de La Gàbia havia sofert durant l'estiu. El matx se'l van endur els homes dirigits per Albert Illa, que van guanyar per disset punts (90-73) a un Canet que va posar les coses força difícils als unionistes sobretot en el tercer quart. Tot i així, amb un Iki estel•lar en el rebot i un equip que més que mai és això, un equip, els d'Albert Illa es van fer amb el triomf.

Amb un parcial de 6-0 i amb La Gàbia a vessar, el Platges de Mataró començava el partit davant el Canet, equip de Copa Catalunya. Amb Iki, pivot nigerià cedit per l'Akasvayu de Girona, sota el taulell, els rebots no eren problema i el partit estava controlat. Així, al final del primer quart es va arribar amb un 20-15. La presència de Miquel González “Miki” a la pista va permetre Albert Illa donar descans a Jordi Ventura i sense la presència del capità unionista, la implicació de l'equip va seguir essent màxima, on bona part dels jugadors són de la casa i senten els colors. Tot i així, el Canet va despertar en el segon període i amb un tir exterior efectiu, els visitants van aconseguir retallar diferències fins arribar al descans amb un 37-33.

A la represa, amb poc públic ja a la grada, el Platges de Mataró es va veure superat pel rival i Jordi Ventura i Sergi Homs van ser els encarregats de mantenir l'equip unionista a prop del Canet. Amb el resultat de 55-59 s'arribava a l'últim i definitiu quart. I en aquest precís moment va reaparèixer la figura d'Iki i l'equip es va contagiar i va pressionar el rival amb molta força. Així doncs, amb un parcial de 15-6, el Platges de Mataró s'encarregava de donar la volta al marcador i el Canet mai es va apropar a menys de sis punts dels unionistes. Al final, victòria dels mataronins per 90-73 i un cop de moral per preparar el que serà el primer partit oficial de Lliga EBA el proper cap de setmana davant el potentíssim Montcada.

Albert Illa : "Aquest partit ens ha servit de molt”
Després del partit, Albert Illa, l'entrenador unionista, valorava positivament el matx: “Aquest partit ens ha servit de molt perquè després d'un tercer quart molt dolent, on Jordi Ventura ha tirat de l'equip, hem aconseguit capgirar la situació”. El míster també destacava la intensitat defensiva de l'últim quart que va permetre el seu conjunt endur-se la victòria, i apuntava la dificultat que havia suposat per alguns dels seus jugadors el disputar el partit en una pista com La Gàbia, on la pressió és major i les distàncies s'escurcen.