-
-

Aida Soriano Fiérrez

El Platges de Mataró fa embogir el Palau Josep Mora

Els unionistes van apel·lar a l'èpica per remuntar una diferència de 15 punts i guanyar l'Olesa

Gran victòria l’aconseguida dissabte passat, dia 8, pel sènior masculí del Platges de Mataró davant l’Olesa. Els unionistes es van fer amb el tretzè triomf de la temporada per 66-55, però per a fer-ho van haver de superar un munt de dificultats. I és que a falta d’un minut pel final del tercer període, els d’Albert Illa es trobaven 15 punts per sota en el marcador (37-52). De la mà de Roger Juan, però, i recolzats per un públic que va embogir amb el joc del Platges, els de la capital del Maresme realitzarien un últim quart fantàstic i capgirarien l’encontre amb un parcial de 27-3, que els permetria endur-se el triomf i col·locar-se setens a la classificació.

Tot i haver guanyat en la primera volta a Olesa de Montserrat, també apel·lant a l’èpica i remuntant el partit, el Platges de Mataró no arribava com a favorit al xoc de dissabte. L’experiència de l’equip del Baix Llobregat amb homes com Esteller (ex-ACB), Holgado o Berenguer en les seves files i la dinàmica ascendent en la que es trobava (havia guanyat els últims quatre partits), cridaven a la prudència. A més, en la jornada anterior de Lliga EBA, els d’Albert Illa s’havien bloquejat a la pista de l’Olivar i havien encaixat una derrota que els situava a mitja taula i els de Joan Peñarroya eren els immediats perseguidors.

El primer quart de joc seria per als visitants per un clar 12-21. Berenguer (22 punts) s’encarregava de mantenir el seu equip per davant en el lluminós, mentre que els unionistes veien com els tirs no els hi entraven. En el segon període, però, el Platges de Mataró reaccionaria i les cistelles començarien a entrar. Així doncs, i gràcies a un parcial de 18-11, al descans els d’Illa marxarien només dos punts a sota (30-32). Malgrat tot, en la represa, l’esforç realitzat pel conjunt mataroní es vindria a baix encaixant un 9-20 que deixava als locals a hores llum de l’Olesa. Però a falta d’un minut pel final del tercer temps, Roger Juan (17 punts) es va convertir en el símbol de la remuntada i ajudat pel públic del Josep Mora va començar a tirar del seu equip. A partir d’aquest moment, els d’Albert Illa van fer un desgast impressionant sobre el parquet defensant aferrissadament per aconseguir la gesta. Roger Juan, Iki (9 punt, 12 rebots), Adrià Fradera (10 punts, 10 rebots), Jordi Ventura, Miki i Marc Forcada es van deixar l’ànima a la pista per donar la volta al marcador i amb un parcial de 27-3 van aconseguir anul·lar el rival i endur-se la victòria per onze punts d’avantatge (66-55).

Al termini de l’encontre, Albert Illa, el tècnic del Platges de Mataró, es mostrava molt orgullós pel joc realitzat pels seus jugadors donada la dificultat del matx. Illa afirmava que el treball de l’equip havia estat impressionant en l’últim quart i destacava el paper de Roger Juan en la reacció del unionistes. L’entrenador del conjunt mataroní concloïa recuperant el seu habitual “partit a partit” per tornar a entrar en una dinàmica positiva, però sense pressió per entrar en la fase d’ascens.

La propera setmana, el Platges de Mataró viatjarà a Andorra per enfrontar-se al líder. Vèncer a domicili el millor equip de la competició suposaria una gran injecció de moral i un pas més en el creixement col·lectiu d’aquest equip.