Roger Joan des dels 6'25m

Aida Soriano Fiérrez

El Palau Josep Mora torna a gaudir amb el joc del Platges de Mataró

Els unionistes van vèncer el Desarrollo Utebo per 77 a 62 en un matx on va brillar especialment Marc Forcada

Important victòria del Platges de Mataró davant el Desarrollo Utebo (77-62). En la disputa dissabte passat, dia 2, del partit corresponent a la dissetena jornada de la Lliga EBA, els unionistes van treballar de valent per aconseguir l’onzè triomf de la temporada davant un rival que va bregar fins el final. Però en aquesta ocasió, el conjunt mataroní, amb un gran Marc Forcada (13 punts, 10 rebots, 5 assistències i 23 punts de valoració), no es va deixar sorprendre i, amb un Palau Josep Mora que va tornar a vibrar, va aconseguir una victòria que el permet seguir cinquè a dues victòries del líder, l’UGT Aragó.

El matx de dissabte va començar amb un Platges de Mataró gens còmode sobre el parquet. Albert Illa demanava als seus nois una millor defensa davant l’anotació fàcil del rival, que d’un parcial inicial de 9-2 empatava a 14 l’encontre a falta de tres minuts pel final del primer quart, que finalitzaria 19-18 a favor dels locals. Però durant els primers minuts del segon temps, la precipitació i la tensió dels jugadors d’Illa eren palpables i els assistents al Palau Josep Mora, alguns d’ells amb vestimentes pròpies de la tarda de Carnestoltes que era, veien com els fantasmes de Ramon Llull o Igualada sortien dels armaris i sobrevolaven la pista. De seguida, però, tot això es dissiparia de la mà de Marc Forcada, que amb un triple que feia embogir els aficionats, desempatava el matx (29-26) i es convertia en el revulsiu. Al descans, s’arribaria amb un 34-26, que cridava a l’optimisme, però sis minuts del tercer quart bastarien perquè el conjunt aragonès s’acostés als unionistes altra vegada perillosament (38-36). Entretant, a la grada es podien sentir crits com “Desperteu!” o expressions del tipus “Fan el què volen”. I els homes d’Illa, com si haguessin escoltat les queixes de la seva afició, van començar a treure’s la son de les orelles i a jugar al bàsquet de principi de temporada, quan el Palau Josep Mora s’ho passava d’allò més bé veient esmaixades d’Iki (16 punts, 13 rebots), triples de Jordi Ventura (18 punts)i genialitats de Marc Forcada. Precisament la força d’aquest últim va fer possible que als últims deu minuts de partit el Platges de Mataró arribés 11 punts per sobre (55-44). La bona defensa per part dels unionistes en l’últim i definitiu quart amb Adrià Fradera, Iki, Marc Forcada custodiant la cistella, i la bona feina realitzada per Roger Joan i Jobacho, aportant sobrietat a l’atac, van permetre que finalment, malgrat la insistència de l’Utebo, que mai va abaixar els braços i va tenir en Fijad Memcic la seva millor arma (20 punts, 10 rebots), el triomf es quedés al Josep Mora per 77-62.

Albert Illa: “Hem de recuperar la bona dinàmica”
Al final de l’encontre, Albert Illa afirmava: “Avui estic molt satisfet amb el treball que hem fet”. En quant a les dificultats viscudes durant el matx, el tècnic unionista indicava: “Nosaltres estàvem una mica lluitant contra nosaltres mateixos per veure si érem capaços de que encara que no fos maco, jugar convençuts. El missatge constant era: feu coses bé en atac, no us preocupeu de si hi ha encerts o no, i després treballeu dur a darrere”. De cara a la classificació i seguir en les primeres posicions, Albert Illa apuntava: “Per a mi era bàsic aquest partit. Hem de recuperar la bona dinàmica i aquest és el primer pas”.

La propera setmana, si els unionistes volen donar un nou pas en el camí cap a la recuperació de la bona dinàmica hauran de plantar cara a tot un Granollers. A domicili ja ho van fer, però la pregunta és si seran capaços de fer-ho a casa. Dissabte vinent, 9 de febrer, a partir de les 20h al Palau Josep Mora, la resposta.