Marc Mayola

El Joventut Mataró guanya La Roca gràcies a una segona part impecable

El Tot Mataró JHM va exhibir una defensa magistral i una gran punteria en atac durant els segons trenta minuts

El partit no va començar bé pels homes de Pep Muñoz. Els mataronins, un xic endormiscats, van encaixar un parcial de 0-3 en els primers minuts de joc. El BM La Roca marcava gols amb certa facilitat i quan Núñez, el genial porter del Joventut, parava els llançaments dels vallesans, Amador Criado, el pivot de La Roca, agafava el rebot per marcar a porteria buida.

A més, a la primera part, el Mataró va topar amb la clàssica defensa de La Roca. Una defensa dura, forta i amb molt contacte per tal d'intimidar els llançadors de l'equip rival. En aquest sentit, els vallesans no van trobar a faltar la seva estrella, Viatxeslav Atavin, sancionat amb tres mesos per agressió. Malgrat la duresa defensiva de La Roca i alguns errors de concentració, el Joventut Mataró va arribar al descans amb un marcador prou digne (9-11). Això sí, estava clar que els de Pep Muñoz havien de millorar molt si volien guanyar el partit.

A la segona part, El Tot Mataró va sortir en tromba i ben aviat va posar-se, per primera vegada, per davant en el marcador (12-11). Pep Muñoz va fer un canvi en el sistema defensiu: "Vam passar de la defensa oberta de la primera part a una defensa 6:0."

Aquesta defensa 6:0 va ser insuperable per La Roca. Al centre, Martí Comas i Bernat Batlle, els dos pivots mataronins, van teixir una autèntica teranyina infranquejable pels llançaments dels vallesans. A més, Carles Núñez va fer un recital d'aturades. L'entrenador del Joventut destaca el paper vital d'aquest triangle defensiu i l'importància de recuperar Bernat Batlle, fins ara baixa per problemes físics: "vam defensar fregant la perfecció. En Bernat i en Martí van estar esplèndids i en Carles, a la porteria, excepcional. Per nosaltres en Bernat és importantíssim, és un dels nostres millors defensors i la parella que forma amb en Martí al centre és letal."

La defensa local ja estava minant la moral de La Roca quan els laterals mataronins van acabar de donar el cop de gràcia a l'equip vallesà. David Pedragosa i Josep Terensi van marcar, entre tots dos, 16 gols que van sentenciar el partit a favor dels de Pep Muñoz: "A la primera part en David va estar una mica precipitat. A la segona, va estar més centrat en el què havia de fer i, és clar, amb una bona selecció de llançament, els nostres laterals van rendir a la perfecció." Al final, 23-18 pel Tot Mataró JHM que ja suma dues victòries consecutives en el campionat de Primera Divisió. El proper cap de setmana, a la pista del Sant Martí Adrianenc, intentaran seguir amb la bona ratxa.