Marc Mayola

El Joventut Handbol Mataró guanya a Saragossa amb contundència (25-34)

El Tot Mataró suma la primera victòria de la lliga després de caure contra el Barça "B" a la jornada inaugural

Pep Muñoz, entrenador del Tot Mataró JHM, està satisfet. El partit contra els Maristes de Saragossa va anar tal com l'havia dissenyat. Muñoz ja havia avisat que "l'agressivitat defensiva i jugar bé al contraatac seran les claus de la victòria."

Dit i fet. L'equip va sortir molt fort. La concentració defensiva propiciava la recuperació de moltes pilotes que acabaven al fons de la xarxa dels aragonesos en ràpids contaatacs mataronins. A l'equador de la primera part, el Joventut ja guanyava de cinc gols. Al final d'aquest primer temps, però, els Maristes retallaven la diferència a només tres gols (12-15) per culpa dels errors de precipitació del Mataró en atac. Precisament aquest, és el principal aspecte negatiu que l'equip ha de millorar. Pep Muñoz: "hem de treballar més el control del partit amb el marcador a favor. Vam cometre errors de precipitació i els Maristes es van apropar a només tres gols. Hem de saber jugar millor quan anem guanyant per anar ampliant la diferència i que no ens passi a l'inrevés."

El començament de la segona part, però, va ser calcat al de la primera. El Joventut va tornar a prémer l'accelerador i deixava sentenciat el partit al quart d'hora de la represa. Remuntar deu gols de diferència era un gesta massa important per un equip, els Maristes de Saragossa, que com explica Muñoz "En principi patiran molt per mantenir la categoria. Són el filial del CAI Aragó, de la Divisió d'Honor, i potser al final de la temporada baixaran alguns jugadors del primer equip per ajudar-los. De moment, però, han perdut els dos partits per golejada."

David Álvarez, el jugador procedent del Sant Esteve Sesrovires que debutava amb el Mataró en partit oficial, va tenir una molt bona actuació i va aportar molt en defensa. D'altra banda, Pere Cuquet, que ja arrossegava problemes al genoll des del primer partit de lliga, no va superar amb èxit l'escalfament i es va perdre el partit. Avui se li practicarà una artroscòpia per conèixer l'abast real de la lesió. Tot fa pensar, però, que Cuquet estarà apunt pel partit contra La Roca, el proper cap de setmana al pavelló Eusebi Millán de Mataró.