Marc Mayola

El Joventut Handbol Mataró debuta amb derrota contra un Barça B molt potent

Davant un Eusebi Millán ple a vessar, els de Pep Muñoz van plantar cara a un rival molt superior en tots els aspectes. Al final, 23-32 pels blaugrana

El Joventut Mataró va començar el campionat de Primera Divisió amb derrota. Una derrota, però, previsible tenint en compte el rival que visitava l'Eusebi Millán. El FC Barcelona B, un equip que porta tres temporades consecutives guanyant-se l'ascens a la Divisió d'Honor B a les pistes, però renunciant-hi als despatxos per una qüestió de política de club.

A la primera part el Mataró va aguantar les estrebades del Barça. L'equip va sortir amb moltes ganes i el coratge dels mataronins frenava l'escapada en el marcador d'un rival tècnicament brillant. Pep Muñoz, entrenador del Joventut, considera que "a la primera part, el Barça només va ser superior en petits detalls." Al descans, el marcador era de 14 a 18 pels visitants.

A la segona part, però, el Mataró pagaria l'esforç físic realitzat al començament del partit, la poca profunditat de banqueta i les dues matineres exclusions del pivot Martí Comas, que van mermar molt el joc defensiu dels mataronins. Muñoz explica que el seu equip "va notar molt l'esforç físic de la primera part. A més, teníem poca gent de recanvi per culpa de les lesions i el Barça va trencar el partit als 5 minuts de la represa."

El Barça va mantenir un ritme altíssim durant els 60 minuts, amb contraatacs fulminants que van acabar amb la resistència mataronina. Gonzalo Caracuel va ser un autèntic punyal a l'extrem. 10 gols pel capità del Barça B que ja ha jugat amb el primer equip blaugrana. Concretament, a la Lliga dels Pirineus, on va tenir una actuació molt destacada. Per la seva part, Joan Cañellas va dirigir l'orquestra del Barça amb gran encert. El jove central, fitxat aquesta temporada del Granollers, és la perla de l'handbol català i tindrà moltes oportunitats amb el primer equip de Xesco Espar. Al final del partit, doncs, 23-32 pel Barça. Pep Muñoz està satisfet "amb l'esforç i l'actitud dels jugadors, que en cap moment van tirar la tovallola, però hem de corregir errors de precipitació en atac i mirar de tenir més continuïtat en aquestes accions." A la segona jornada de lliga, el Mataró visitarà la pista dels Maristes de Saragossa.

El blaugrana Marc Raga, ex-jugador del Mataró, s'ho mira des de la graderia
Després de tres anys excel·lents al Joventut Handbol Mataró, Marc Raga ha fitxat aquesta temporada pel Barça. El lateral, que amb el Barça també jugarà de central, es va perdre el partit per culpa d'una fisura a un dit de la mà dreta. Raga explica que "m'ha fet molta ràbia perdre'm el partit. Em vaig lesionar a l'últim minut de l'entrenament previ i em feia molta il·lusió jugar contra els meus ex-companys." Raga afegeix: "Pujar al primer equip del Barça és complicat, però la temporada és molt llarga i jo treballaré amb moltes ganes." Amb Marc Raga i Marc Fuster, fitxat pel Granollers, el Mataró ha perdut dos dels seus pilars de les últimes temporades. Malgrat tot, Raga creu que "el Joventut Mataró d'enguany és un bon equip. S'ha reforçat bé i té jugadors joves amb molt talent."

D'altra banda, dissabte no va poder debutar una de les noves incorporacions del Mataró, l'islandès Herman Bjornsson, que encara no té el trànsfer que ha d'arribar del seu país d'aquí un parell de setmanes.

El cadet del Sant Martí Adrianenc s'emporta el 1r Torneig "Memorial Eusebi Bosch"
A banda de la presentació de tots els equips del Club Joventut Handbol Mataró i del partit contra el Barça B, al matí, es va disputar el torneig cadet "Memorial Eusebi Bosch". El Sant Martí va guanyar el triangular i el Mataró va acabar segon per davant de La Roca. Els resultats del torneig van ser els següents: Joventut Mataró 19-19 BM La Roca. Sant Martí Adrianenc 34-15 BM La Roca. Sant Martí Adrianenc 35-17 Joventut Mataró.