Alberto Canalejo

El Joventut El Tot Mataro guanya l'OAR Gràcia però no convenç (30-29)

El Joventut El Tot Mataró rebia l'OAR Gràcia a casa en un partit on tots dos es jugaven sortir de les últimes posicions de la taula. Els locals van endur-se la victòia per la mínima (30-29) en un partit molt igualat i on va quedar clar que encara hi ha molts errors en atac, poca efectivitat davant porteria i falta de concentració en els moments decisius.

En una primera part molt igualada però amb un lleu domini visitant, els mataronins van mostrar-se dèbils en defensa, però els seus dos porters, Alberto Ruiz i Rubén Palomino, amb una actuació providencial, van salvar l'equip de la golejada, arribant amb un ajustat 15-14 al descans.

A mesura que avançava el segon temps, el Mataró aconseguia ajustar la defensa, però les reiterades pèrdues de pilota i les faltes en atac no contribuien a que l'equip pogués desfer l'equilibri en el marcador. L'equip visitant, però, va ser més efectiu en atac i a falta de deu minuts va poder marxar de tres, fet que va crear el desconcert en l'equip mataroní i va precipitar, encara més, el desordre en atac. Només quedaven cinc minuts per acabar el partit, però els d'Héctor del Pino no donaven el partit per perdut i la genialitat del capità Marc Fuster i el bon treball realitzat per Eduard Velasco van tornar a posar dins el partit l'equip, aconseguir una diferència de tres gols en el marcador. Semblava encarrilat l'encontre, però els mataronins no van saber administrar l'avantatge i van arribar a l'últim minut un gol amunt i patint fins l'últim segon. Finalment van poder aguantar l'atac visitant i van sumar dos punts importantíssims que l'allunyen de la zona de descens.

L'entrenador del Mataró, Héctor del Pino, es mostrava optimista: "Per un costat, estem contents perquè hem guanyat, però, per l'altre, s'ha vist clarament que continuem tenint errors en atac i pèrdues de pilota" . Amb la moral una mica més alta, el Joventut El Tot Mataró viatjarà dissabte que ve al camp del Sant Esteve Sesrrovires, un equip situat còmodament a la meitat de la taula i on una victòria per part dels mataronins els donaria una injecció de moral per afrontar el proper partit a casa.