Jobacho intenta la penetració

Aida Soriano Fiérrez

El Granollers es desfà del Platges de Mataró (71-76)

Els de Quique Spà van forçar la pròrroga i el major encert de cara a cistella en els últims minuts els hi va donar la victòria

Decepció, això era el que reflectien les cares dels jugadors del Platges de Mataró al final del partit contra el Granollers. I és que la derrota davant el conjunt de Quique Spà per 71-76 va ser amarga. Perquè després d’un principi de partit molt engrescador on els d’Albert Illa van passar per sobre dels visitants, el Granollers va començar a remuntar i el Platges de Mataró, en la lluita de tu a tu, va estar a punt de guanyar la partida al rival, però una falta assenyalada pels àrbitres a dos segons pel final permetia als visitants empatar el matx i forçar una pròrroga, on els unionistes no van estar gens encertats, i la setena derrota de la temporada es va consumar. Ara, el Platges de Mataró és cinquè a la classificació, amb 29 punts, empatat amb el Granollers però amb el bàsquet average desfavorable i a tres victòries del nou líder, el Valentine Montcada.

Dissabte passat, dia 9, durant el primer quart del partit corresponent a la divuitena jornada de la Lliga EBA i disputat entre Platges de Mataró i Granollers, rivals directes en la batalla per entrar en les posicions de play-off, els assistents al Palau Josep Mora van poder observar mig incrèduls, mig enorgullits, com Iki, Sergi Homs, Jobacho, Roger Joan, Ventura i companyia, escombraven del parquet al Granollers imposant un ritme de joc alt. Amb una bona defensa, un bon rebot i gaudint en atac, els de la capital del Maresme van anotar 23 punts pels només 7 del rival. Però un segon quart francament travat i desencertat per part d’ambdós conjunts provocaria que amb un parcial de 4-12 s’arribés al descans amb un 27-19 al marcador.

Perden efectivitat en atac
En la represa, però, tota el goig de la primera meitat es va anar transformat de mica en mica en dubte envers el joc del unionistes, que perillosament perdien pistonada en atac i es veien superats pel Granollers. Als últims deu minuts s’arribaria amb un 40-46 que deixava el partit més obert que mai. Però si Forcada empatava a 48 amb una gran penetració a cistella, Sotomayor feia el propi un minut més tard per posar el 50-50 en el lluminós. I aquest estira-i-arronsa duraria fins els últims segons del partit.

A falta de 26 segons pel final i amb un 59-61, els àrbitres assenyalaven personal sobre Forcada, el primer tir l’anotava, el segon no, però el rebot l’agafava Iki i era objecte de falta. El pivot nigerià anotava els dos llançaments i el Platges de Mataró es posava un amunt en l’electrònic (62-61). Només faltaven 24 segons i la pressió del Josep Mora i dels unionistes a la pista deixaven cada vegada menys temps al rival, que finalment quan restaven dos segons de matx forçava una personal que els àrbitres concedirien, tot i que al llarg de l’encontre deixessin d’assenyalar algunes de més clares. Sotomayor tenia la victòria visitant en les seves mans i tot semblava vist per sentència, però el pivot del Granollers erraria un dels dos llançament i la pròrroga seria una realitat, acabant el temps reglamentari amb empat a 62.

Els cinc minuts de pròrroga, però, van ser per als de Quique Spà, que sempre van anar per davant en part gràcies al desencert de cara a cistella dels unionistes i dues pèrdues de pilota que podrien haver canviat el desenllaç del partit. Però el parcial de 9 a 14 no deixava dubtes i el 71-76 va ser definitiu. I és que l’escassa rotació de la banqueta duta a terme per Albert Illa va comportar un gran cansament als mataronins i de res va servir que Roger Joan fos el màxim anotador del matx amb 18 punts o que Iki fos l’home més valorat del partit amb 14 rebots, perquè la setena derrota de la temporada, cinquena a casa, s’havia consumat.

Albert Illa: “Esperem que tots anem cap amunt”
A la conclusió de l’encontre, Albert Illa donava les claus de la desfeta del seu equip: “Nosaltres hem jugat molt malament en quant a encert”. “Estem en el rebot bé, correm, guanyem, però després ens frenem”, afegia el tècnic del conjunt mataroní. Malgrat tot, el missatge segueix sent d’optimisme: “Esperem que tots anem cap amunt. Jo valoro al Granollers com el millor equip de la lliga i avui hem estat a la pròrroga, llavors tampoc és per desesperar-se”.

La competició encara és molt llarga i tot just acaba de començar la segona volta, però nous entrebancs poden condemnar el Platges de Mataró a la mitja taula i deixar escapar el somni de l’ascens per mèrits esportius. La propera setmana, a domicili del Viladecans, el conjunt mataroní haurà de demostrar què és el que realment vol.