Nit de l'Esport 2017. Foto de família. Cedida.
Nit de l'Esport 2017. Foto de família. Cedida.

El gran aparador de l'esport mataroní

La Nit de l'Esport celebra avui la seva 64a edició.

L’esport brilla a Mataró. Segurament no sempre se li dona la importància que caldria, i en anys de crisi i post-crisi una ciutat com la capital del Maresme té moltes altres prioritats. Però el nivell és innegable. Campionats internacionals, estatals i catalans copen els currículums de les desenes d’esportistes que acaben en mans del jurat de la Nit de l’Esport, conformat per representants municipals, dels clubs de la ciutat i dels mitjans de comunicació.

En els darrers anys el waterpolo femení ha estat el gran dominador, però no l’únic. Perquè al paper rellevant de la Sirena Mataró a nivell estatal i europeu, així com la presència de waterpolistes en medalles espanyoles recents, se li han sumat molts altres amb un denominador comú: el potencial femení del que sempre ha fet gala la ciutat.

De les últimes deu edicions, vuit vencedores absolutes han estat noies per només dues en els nois. I enguany tornaran a donar guerra. Les nominacions en la categoria sènior femení parlen per sí soles: Raquel Gonzàlez (campiona d’Espanya en 10km marxa i cinquena en el rànquing Mundial), Núria Martínez i Rosó Buch, sotscampiones de lliga i copa amb l’Uni Girona de bàsquet, Berta Ferreras amb tot tipus de podis en natació artística a nivell europeu i mundial, Helena Lloret i Marta Bach amb un bronze amb Espanya a l’Europeu de waterpolo i Gàlia Dvorak, campiona d’Espanya i cinquena d’Europa en dobles mixtes no competeixen només per la seva categoria, sinó que tenen currículum per competir com a millors esportistes de l’any. Sense comptar que en categoria juvenil hi ha fites nacionals i internacionals de nivell com les d’Alba Bonamusa (waterpolo), Inés Fanlo (hockey gespa) o Hanna Ruiz, Helena Torres i Rosa Buscà en atletisme, entre d’altres.

Enguany, però, el guardó de millor esportista de l’any pot no ser cosa només de noies. En categoria masculina, el campionat del món amb Espanya de Xavier Blanco (pesca submarina), el primer lloc a nivell espanyol d’aigües obertes de Guillem Pujol en natació, el debut de Carles Aleñà amb el primer equip del Barça, la temporada d’Albert Ramos entre els millors del circuit ATP o el paper de Jan Giralt a nivell estatal i català en natació també tenen molt a dir.

Però no només de fites individuals viu l’esport de la ciutat, on durant el 2018 també van destacar el sotscampionat del món de waterpolo juvenil de Lluc Bertran i el bronze júnior europeu amb Espanya juntament amb el també mataroní Josep Puig, o el campionat d’Europa aconseguit per Joana Xicota en hoquei patins amb el Cerdanyola a nivell Fem 17; sinó també per grans fites per equips. L’ascens del Boet a Lliga Femenina 2, el primer lloc del CN Mataró en Aigües Obertes,  el tercer lloc de la Sirena a la LEN, el campionat espanyol i tercer lloc europeu del CH Mataró Fem 16 i 17 o el sotscampionat de la lliga nacional del Futsal juvenil estaran presents a la gala amb opcions de ser reconeguts.

Una trobada que se celebra, com en els darrers anys, al Teatre Monumental i que enguany donarà més de 20 premis repartits per categories individuals, per equips i d’altres. La cita, imprescindible per entendre la bona feina que es fa a nivell de ciutat en l’àmbit esportiu, serveix per posar en valor tot el que es va aconseguir durant el passat 2018 amb un cartell d’esportistes d’elit envejable.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive