El Geieg pren avantatge

Els groc-i-negres cauen en l'últim sospir davant els gironins

El Geieg continuarà sent una temporada més la bèstia negra d’El Tot Mataró JHM. Els gironins van imposar-se per la mínima, 30-29, a l’equip dirigit per Josep Maria Guiteras en el matx que enfrontava els dos líders de la fase pel títol. En un encontre igualat de principi a fi, els mataronins, malmesos per les baixes, van plantar cara un Geieg que es presentava amb tots els seus efectius. Una cinquantena d’aficionats groc-i-negres van fer costat a l’equip i van omplir l’autobús que el club havia preparat per aquesta ocasió. La jornada, amb les ensopegades de Bordils i Sant Quirze, deixa els mataronins encara en la segona posició amb gairebé tota una segona volta per endavant.

El matx va començar amb un Tot Mataró que portava la iniciativa en el lluminós. El primer gol dels mataronins, però, seria un miratge. El Geieg infligia un parcial de 4-0, capgirava el marcador i prenia avantatge. Els parcials es van anar igualant. Els mataronins començaven a encertar de cara a gol, tot i que la diferència de tres per sota es mantindria als 15 minuts amb el 7-4. La diferència amb la que els locals mantenien a ratlla els groc-i-negres es va mantenir al llarg del primer temps, fins que l’equip de Guiteras va aconseguir reduir les diferències a dos gols, 14-12, abans del descans. Algunes rigoroses exclusions van afectar un equip que també trobava a faltar jugadors importants com Teti, Marc Fuster o Martí Comas, els tres lesionats.

En la represa, Els mataronins van acostar-se més en el marcador en els primers compassos, arribant a col·locar-se només un gol per sota. Marc Raga, en un gran partit, va ser un autèntic malson pels gironins. En total, el groc-i-negre va aconseguir 12 gols malgrat no trobar-se en les millors condicions físiques. Els mataronins aconseguirien posar-se per davant en el marcador amb el 26-27 a només cinc minuts pel final. Aquesta mínima avantatge es perdria poc després fins arribar a un final d’encontre d’infart. Amb el 29-29, possessió favorable als visitants, Guiteras va demanar un temps mort. Els àrbitres van interpretar-ho com unes gesticulacions des de la banda i el van expulsar. L’últim atac local, amb superioritat numèrica de sis contra cinc degut a una nova exclusió, va acabar amb una pena màxima que el Geieg transformaria amb el 30-29 definitiu.

Els resultats de la jornada, després de la derrota, han acompanyat de tal manera que els groc-i-negres continuen mantenint la segona posició. Això sí, empatats amb el Palautordera, que va donar la sorpresa en vèncer el Bordils. Per la seva banda, el Sant Quirze va perdre amb el Gavà i es despenja dels primers llocs. La propera jornada el Sant Quirze visitarà el Teresa Maria Roca en un partit vital pels mataronins si volen mantenir la segona posició i deixar fora de combat un dels rivals més perillosos del grup.