Anna Sala des dels 6'25m

Aida Soriano Fiérrez

El femení del Platges de Mataró comença la segona volta amb bon peu

Les unionistes van realitzar un partit de vertader equip davant el Segle XXI, un rival directe, i tornen al camí del triomf (71-66)

Després de l’ensopegada davant el Grup Barna en la darrera jornada, el dubte de si el sènior femení del Platges de Mataró es podria reposar a la derrota després de l’excel·lent dinàmica de resultats del final de la primera volta era en l’aire. Però dissabte, dia 2, les de Joan González van demostrar que, de moment, aquest any res té a veure amb el passat i que són un conjunt fort mentalment que creu en les seves possibilitats a la Copa Catalunya. Així, contra el Segle XXI, un rival directíssim en la lluita per les primeres posicions de la classificació, les unionistes van treballar de valent i van realitzar un partit de vertader equip on cadascuna de les cistelles, cadascuna de les accions, era un pas més cap a la victòria final per 71-66, que les permet seguir una jornada més entre les millors i aconseguir el desè triomf de la temporada.

Durant els instants inicials del matx contra el Segle XXI, els assistents al Palau Josep Mora, més aviat pocs, van poder observar com al Platges de Mataró li costava desempallegar-se de la defensa aferrissada que el rival duia a terme. Així, les cistelles de la pivot Cristina Bruna (19 punts), treballant com sempre en el rebot (12 defensius i 6 d’ofensius), permetien a les locals finalitzar per davant al termini dels primers deu minuts (14-12). I és que si les rivals estaven a un sospir de les de Joan González era més per errors en atac de les unionistes que no pas per una altra cosa. L’estira-i-arronsa del segon quart, però, el van resoldre amb mestria les més joves de la casa: tant Carla Badia com Teresa Gómez s’encarregaven d’assistir a la cadet Marta Solé, qui encistellava sense problemes fins arribar als 8 punts, tot treballant en defensa amb 6 rebots i quallant així una bona actuació. La destresa de cara a cistella d’Anna Sala (17 punts) s’afegia a la lluita, i per empatar el matx a 33 abans del descans apareixia la genialitat de la també cadet Roser Buch que anotava sobre la botzina. En el tercer període, però, el treball de les de Joan González seguiria al mateix nivell, doncs el Segle XXI no tenia en ment deixar escapar la victòria. I la màxima diferència que aconseguirien les locals respecte de les visitants seria de sis punts, reduïts a tres al final dels deu minuts corresponents (49-46). Finalment, però, l’experiència en pista de Navarro, Bruna, Sala i Laura Argemí (13 punts) serien claus per manar al marcador durant l’últim quart, encara que el Segle XXI lluitaria al màxim fins als últims tres segons de l’encontre amb tanta passió que els àrbitres assenyalarien personal i tècnica a Elena Espiau. La conversió de la meitat dels tirs lliures, seria definitiva per aconseguir la victòria per 71-66, encara que insuficient per fer-se amb el bàsquet average en la lluita amb les barcelonines.

Joan González: “Avui he vist un equip alegre a la pista”
Al final de l’encontre, Joan González, el tècnic unionista, assenyalava: “Ha estat un partit molt treballat”. “Sabíem que seria molt dur, sabíem que la victòria dependria de la nostra defensa i avui les hem defensat bastant bé”, afegia González. Però, més enllà de la victòria, l’entrenador del Platges de Mataró destacava: “Lo important és que hem recuperat l’alegria. Avui he vist un equip alegre a la pista, sacrificat, molt treballador, les jugadores han anat al límit. Avui ha estat més un joc col·lectiu que no pas individual”. I és que segons Joan González el seu equip va completar el millor encontre de la temporada davant el Segle XXI: “Hem fet el millor partit de la temporada a nivell mental”.

Primer partit de la segona volta, desena victòria de la temporada. La setmana vinent, però, el rival al que visitaran les de Joan González serà un altre de molt dur, la Gramenet. Serà diumenge, dia 10, i el triomf tornarà a ser com durant tota la competició, una missió no impossible, però sí a la que caldrà posar-li molt de treball.