-

Aida Soriano Fiérrez

El femení de la Unió segueix sense trobar la solució i torna a perdre

El conjunt mataroní no va poder amb La Bella Easo Casablanca (47-67)

En l'últim partit de la primera volta de la Lliga Femenina-2, la UE Mataró va tornar a perdre. Aquesta vegada va ser contra La Bella Easo Casablanca per vint punts de diferència, 47a 67. A aquestes alçades de la competició el balanç de l'equip unionista és molt negatiu, amb només una victòria en tretze partits. Així doncs, i malgrat que encara queda per disputar tota la segona volta de la lliga regular, l'equip i la pròpia entitat unionista hauran de reaccionar si no volen perdre la categoria.

El partit disputat al Josep Mora dissabte passat, dia 16, va evidenciar que l'equip ha perdut el rumb: cada partit és una autèntica batalla en la qual per molta lluita que es posi, el factor psicològic pesa massa i les noies malgrat posar-hi ganes, no aconsegueixen la recompensa del triomf. Contra La Bella Easo Casablanca, el resultat final de 47-67 reflexa el que va ser el partit: un recital de les visitants. Durant el primer quart, l'equip local va trigar sis minuts en anotar, i al final del període el marcador era de 5 a 19. La falta d'encert en el tir va ser clau: la Unió no aconseguia encistellar, i el rival no desaprofitava les facilitats que les locals els oferien per materialitzar. El segon quart, no va ser tan nefast com el primer, però al descans el resultat de 19-39, deixava les unionistes en una situació molt complicada.

A la represa, les de Navarro van trigar novament quatre minuts en anotar i aquest fet va ser aprofitat per les visitants per ampliar la seva renda respecte les unionites. Al final del tercer quart, 25 punts separaven els dos conjunts i el marcador reflectia un contundent 30-55. Però malgrat totes les adversitats amb les que s'havien trobat les noies de la Unió durant tot el partit, l'equip local va arrancar el definitiu i últim quart realment bé: un parcial de 15-0 va permetre les unionistes posar-se a tan sols 10 punts de les de Saragossa. Per un moment, el triomf va ser possible, però tot es va quedar en un miratge. Les visitants van reaccionar a temps i amb la pivot Carolina Sánchez (27 punts, en tot el partit) al capdavant i amb un nou parcial de 2-12 tot es va acabar. Al final, 47-67 i dotzena derrota de la temporada que deixa l'equip de la Unió Esportiva Mataró en una situació francament complicada, doncs és últim a una victòria de l'Isla de Tenerife Aguere, penúltim classificat.

Cristina Navarro: “Hem d'intentar canviar de mentalitat i sortir endavant”
“No serveix jugar bé quan perds de trenta. El problema és psicològic: no entren els tirs i ens desmoralitzem. Només hem guanyat un partit i ens veiem molt inferiors respecte als rivals per aquest fet, però hem d'intentar canviar de mentalitat i sortir endavant”, declarava Cristina Navarro, l'entrenadora unionista al final del partit. Així mateix, la pivot Sandra Ruíz oferia les seves impressions: “Potser ens falta confiança. Cada partit és nou, comencem de zero i ho donem tot. I encara que perdem intentem lluitar sempre fins al final”.

La setmana vinent les noies de Cristina Navarro tornaran a jugar a casa. El rival serà el Viladecans, quart classificat.