Marc Mayola

El CN Mataró-Quadis torna de Sèrbia amb la classificació a la butxaca

Els mataronins han acabat tercers a la primera lligueta de la Copa LEN i ja tenen el bitllet assegurat per la segona fase de la competició europea

Ja s'ha acabat la marató de partits d'aquesta primera fase de la Copa LEN. El CN Mataró-Quadis ha acabat tercer a la lligueta disputada a Novi Sad (Sèrbia). Els de Dorin Costras han jugat sis partits en només cinc dies. Els tres primers van acabar amb victòria (CN Mataró 19-5 Amadora, CN Mataró 16-3 Yuzme, Vojvodina Novi Sad 6-8 CN Mataró).

En el quart partit, els mataronins no van poder superar el Ferencvaros de Budapest, un dels grans equips del waterpolo continental. Entres d'altres trofeus, els hongaresos tenen a les seves vitrines 4 Recopes i 2 Supercopes d'Europa. Doncs bé, malgrat l'evident potencial dels magiars, el partit estava encarrilat a falta de només quatre minuts pel final. Llavors, el Mataró guanyava de dos gols i "Pei" Garcia va errar l'ocasió per sentenciar davant el porter rival. A partir d'aquí, el Ferencvaros va reaccionar i amb una pressió brutal va escombrar de la piscina els jugadors de Costras. 0-4 de parcial pel FTC Budapest en els últims minuts de partit. Al final, 6-8 pels hongaresos, campions d'aquesta primera lligueta. Els gols del CN Mataró els van marcar Andrei Iosep (2), Florin Bonca (2), "Pei" Garcia (1), i Jordi Garcia (1).

Després de la primera derrota de la competició, el Mataró es va refer guanyant els alemanys del Waspo Hannover per 13 a 8. L'últim partit de la fase es va disputar ahir diumenge i va acabar amb derrota del CN Mataró davant el Panionios, el mateix equip que l'any passat va eliminar-los de la Copa LEN. Els grecs, que han acabat segons de la lligueta per davant del Mataró, tenen una munió de jugadors de l'equip nacional hel.lènic. El partit també va ser molt disputat i els de Costras van mantenir opcions de victòria fins l'últim moment. A falta de cinc minuts el Mataró guanyava d'un gol però el Panionios, un equip fet en mil batalles, va forçar la màquina i va acabar guanyant el partit per 11 a 10. Pel Centre Natació van marcar Balasz Sziranyi (3), Florin Bonca (3), Jordi Garcia (3), i Andrei Iosep (1).

Amb un balanç de quatre victòries i dues derrotes, el CN Mataró-Quadis ha aconseguit l'objectiu de classificar-se per la següent fase de la Copa LEN: la lligueta dels vuitens de final. Si els de Costras segueixen exhibint les credencials mostrades en aquesta primera fase, una disciplina defensiva fèrria i un atac segur, amb poques pilotes perdudes gràcies a l'acurada selecció de xut, el CN Mataró pot arribar molt lluny a la Copa LEN d'enguany.