-
-

El CN Mataró Quadis dóna la campanada davant el CN Terrassa

Victòria en el primer partit de quarts de final dels play-off per 9-7

El CN Mataró Quadis va doblegar el CN Terrassa en el primer assalt dels quarts de final del play-off pel títol. La sorpresa va saltar a la piscina olímpica del Centre, on els d’Ernest Gil van realitzar dimarts passat, dia 15, un dels millors partits de la temporada. Després d’agafar avantatge durant els primers períodes i arribar amb tres gols de diferència en l’últim quart, els mataronins van aguantar l’envit visitant, que havia sumat un ple de victòries amb els equips que han quedat del quart lloc en avall en la fase regular, i van acabar imposant-se per 9-7.

El matx va començar amb els egarencs duent la iniciativa en el marcador. Els mataronins van contrarestar els dos primers gols del CN Terrassa, i abans d’acabar el primer període capgiraven el marcador. Dos gols més en el segon quart obrien escletxa amb un sorprenent 5-2 gràcies a un contracop magistral de Pei, que completava la una gran actuació de Blary en tasques ofensives durant el primer període. En una jugada de superioritat, però, els visitants escurçaven distàncies amb i deixaven el 5-3 a la mitja part.

En la represa, la fortalesa defensiva va ofegar literalment l’actual sots-campió estatal. A les ajudes i el marcatge ferotge al llançador visitant Mora se li va afegir l’aparició de Jordi Fernàndez, providencial en més d’una ocasió i que evitava que el Terrassa entrés en el partit. Español i O’Halloran van recollir el llegat de Blary i Pei per convertir-se en els estilets en el tercer i quart període, en el qual es va aconseguir un parcial de 3-2 a cavall entre les dues parts que deixava un 8-5 al lluminós pel record. Però els egarencs van posar tota la carn a les brases, i a base d’empenta es van col·locar un gol per sota a poc pel final. En l’últim atac, el que podia significar la pròrroga, la defensa del Quadis va respondre amb escreix, i sobre la botzina, Fran Sànchez sorprenia tothom amb un gol des de gairebé mig del camp que posava la cirereta a un autèntic partidàs.

Ernest Gil: ‘M’hauria agradat guanyar aquest partit en lliga’

L’entrenador Ernest Gil va mostrar als micròfons de Mataró Ràdio la seva alegria pel matx: “Hem fet el millor partit de l’any junt amb el dia de Sant Andreu”. “Arriscant en atac, forts en defensa, estic molt content amb l’actitud de l’equip”, va afegir Gil, qui no amagava però el fet que no es va aconseguir aquest resultat en la fase regular: “M’hauria agradat guanyar aquest partit en lliga, ja que ens hauria col·locat a Europa”. El tècnic mataroní va destacar l’actuació de “Jordi Fernàndez, que ens ha donat ales quan les coses no anaven bé”. “Ara la pressió és per ells i l’eliminatòria està oberta”, va cloure. El segon partit es disputarà aquest dissabte, dia 19, a les 13.30h a Terrassa.