El Club d’Escacs de Cirera ja és a la final del Campionat de Catalunya

Els mataronines es classifiquen per a la gran final després de vèncer per 1-3 al Banyoles C

L'equip mataroní del barri de Cirera d'escacs es va classificar el passat diumenge dia 28 per a la final del Campionat de Catalunya d'escacs per equips de tercera categoria després de vèncer al Banyoles C per un còmode 1 – 3. La final es jugarà el proper diumenge dia 4, a les 9.30h, a la seu del Club Cirerenc (C/Cáceres 12-14) on s'hauran de medir amb el Santcugatenca.

La primera partida en acabar va ser la del quart tauler on Marc Costa va sumar el primer punt pel Cirera després de derrotar còmodament al seu rival en una Obertura Anglesa. Seguidament, el segon punt pels maresmencs va venir de la mà de Ferran Gómez al segon tauler, quan va aconseguir fer mat al seu rival després d'una vibrant partida d'atac en una Defensa Francesa d'enrocs oposats. Poc després la sorpresa esclatava en el tercer tauler ja que Josep María Benítez cometia una imprecisió en una posició superior i el seu rival aconseguia sumar el primer punt pel Banyoles C.

Amb l' 1-2 al marcador només quedava la lluita entre els primers espases de cada equip. Elisabeth Riera havia aconseguit un peó d'avantatge en l'obertura però el seu rival l'estava atacant. Finalment el gironí va haver de renunciar a l'atac davant la bona defensa de la mataronina a canvi de recuperar el peó de desavantatge. Tot i que el material estava igualat, la posició de la campiona de Catalunya sub16 era molt superior i va poder aconseguir la victòria amb molta emoció però sense massa patiment. Així doncs, el marcador final reflectia l'1-3, fet que permet al Club d'Escacs Cirera superar l'eliminatòria.