G. Muñoz

El CE Mataró es complica la segona plaça perdent a Vilanova (2-1)

Els groc-i-negres es van quedar amb deu a la mitja hora i no van poder evitar una derrota que els deixa tres punts per sobre del Sant Andreu

El Mataró necessitava guanyar per seguir lluitant per la primera posició. L'Hospitalet s'estava imposant a Manresa 0-2 (al final va vèncer 1-2) i la derrota els deixava pràcticament sense opcions de ser campions de lliga. Per aquesta raó, els groc-i-negres estaven obligats a guanyar. Però el Vilanova, amb un triomf, s'assegurava de forma matemàtica la salvació. I aquest fet va pesar molt en el joc local, que va sortir disposat a sentenciar ràpid.

La jugada clau del partit va arribar al minut 29 quan, després de la sortida d'un córner, Valldosera va fer una rematada que Ballús va evitar que es transformés en gol. El col.legiat va entendre que havia tocat la pilota amb la mà i va assenyalar penal i expulsió, tot i que semblava que la pilota li havia tocat el cos. De tota manera, el porter Miguel Angel havia rebut una falta prèvia, amb la qual cosa el penal transformat per Cristino mai hauria d'haver pujat al marcador.

El segon temps va ser millor pels interesos dels de Jaume Creixell, que van sortir amb ganes d'aconseguir l'empat. Manolo Jiménez va aprofitar un rebuig a la frontal per engaltar un fort xut que va significar l'1 a 1. Però als deu minuts, i novament després d'un córner, el Vilanova va tornar a avançar-se i va deixar el marcador en 2-1, un resultat que ja no es mouria.

La victòria local va servir perquè el Vilanova aconsegueixi la salvació matemàtica, mentre que deixa el Mataró a cinc punts de l'Hospitalet, líder de Tercera, i ja té a tres punts, més un del goal-average, el Sant Andreu, tercer classificat. Als groc-i-negres els falten tres punts en les dues jornades que resten per ser segons. El lideratge és pràcticament impossible.