capgros.com

El CA Laietània, tercer a la Lliga Catalana femenina

Els dos equips mataronins entren a la Copa Catalunya de clubs

L’equip femení del C.A. Laietània va aconseguir a Mataró retornar al tercer lloc del podi de la Lliga Catalana després de 2 quarts llocs en els darrers 2 anys. El rendiment de les mataronines va ser força bo si tenim en compte la puntuació, 360 punts, 63 més que l’any anterior, malgrat que el Barça, campió, i l’A.A. Catalunya “B” van ser del tot inabastables. La bèstia negra, més aviat groga, de les laietanenques en els darrers anys, l’Igualada, no ho va ser, deixant pas a un Pratenc en progressió. Els 5 primers es classifiquen pel Campionat de Catalunya de Clubs que es disputarà el 24 de juny, amb la presència dels equips catalans que militen a lligues estatals. El CAL hi acudirà per quart any consecutiu.

El 800, els obstacles i la llargada van ser els puntals de les laietanenques, mentre que l’alçada i la javelina van ser les proves més fluixes. El CAL només va patir un zero, intranscendent a la fi, per culpa de la lesió de Tamara Pova just abans de disputar els 100 metres tanques i no va ocupar cap darrera posició. Mari Carmen González es va imposar de nou en els 800, tot i que va haver d’esforçar-se més del previst per superar amb uns molt bons 2’08” a Esther Guerrero (Barça). Jenny Serra va estar aquest cop més a prop del que ella val i amb 5.29 en llargada va aportar l’altra victòria pel CAL. En 1500 Elena Adán es va convertir en la 6a atleta del club que baixa de 4’40” sense poder batre, però, a Núria Puig (Barça), quedant segona. Cecilia Pozo en 5000, Judith Llavero en obstacles i Meritxell Filbà en pes aconseguien valuoses terceres posicions mentre que el relleu llarg va ser segon, lluny, però, del F.C. Barcelona. Cal dir que la gran majoria de les atletes del CAL van doblar prova, el que dóna més valor als seus resultats. Destacar en aquest aspecte especialment a Judith Llavero que disputà tant el 1500 com el 3000 obstacles i a Isabel Bartra, perxista, que ajudà a l’equip disputant els 5000 metres marxa.

A nivell individual destacar el rècord de l’estadi de 4x100 del Barça (Plácida Martínez-Alba Aguilà-Andrea Díez-Sonia Rodríguez) amb 48”53. Entre les internacionals destacà la blaugrana Irache Quintanal, vencedora en pes i disc.

El podi es resisteix al masculí
En categoria masculina el podi es resisteix sistemàticament al CAL. Després del subcampionat del 2006, 8 punts van separar al CAL del tercer graó del podi el 2007 i 17 el 2008. Diumenge pel matí a Mataró van ser només 5 punts i mig els que van faltar, i la segona plaça també va quedar a tocar (11 punts i mig). Llàstima de la lesió en plena competició d’Agustí Bartra en triple que el va impedir puntuar. Aquest va ser l’únic zero del CAL, i de fet cap equip va aconseguir no tenir-ne cap. Els mataronins van estar fluixos en velocitat curta, tot i que tampoc van ser el pitjor equip en aquest sector, i van patir una única darrera posició en 100 i només una altra entre els 3 darrers, aquest cop en 800. En canvi la javelina va ser la millor prova amb un 1r-4t i es van aconseguir 3 segons llocs (triple, llargada i alçada) i 2 tercers (disc i 4x400).

A nivell individual va brillar amb llum pròpia Edgar Rodríguez. El javalinista júnior va esmicolar els seus 61.93 per establir un nou rècord de Catalunya júnior amb 65.37. Un rècord, per cert, que pertanyia a un tal Marc Peralta des de fa gairebé 10 anys amb 63.91. Llàstima que van faltar 63 centímetres per assolir la mínima del Campionat d’Europa Júnior, el mateix que s’exigeix per assistir al Campionat d’Espanya Absolut. Ja caurà. El tret de Rodríguez va suposar l’única victòria del CAL ben secundat per l’anterior posseïdor de la plusmarca catalana júnior Marc Peralta, 4t.

Edu Pérez, Moha Barra i Jordi Vallès van aconseguir segons llocs en triple, llargada i alçada respectivament i Sebas Berengüí en disc i l’equip de 4x400 van ser tercers.

El Barça va arrasar com era de preveure en una competició que no hauria de ser la seva, doncs li ve molt petita, tant com a l’equip femení. Va guanyar 14 de les 20 proves i només en 2 no va estar entre els 3 primers. El Sabadell va repetir subcampionat, molt més pressionat que l’any passat, i l’A.A. Catalunya “B” va completar el podi. La Federació s’hauria de replantejar la participació d’aquests equips “B” doncs cap normativa indica quins atletes són de l’equip “A” o del “B”, podent usar-los aquests clubs a la seva discreció. Per darrera el Manresa va perdre la 3a plaça del 2008, tot i estar lluitant per ella fins les darreres proves. Els 6 primers es classifiquen pel Campionat de Catalunya de Clubs que es disputarà el 24 de juny, amb la presència dels equips catalans que militen a lligues estatals. El CAL hi acudirà per cinquè any consecutiu.

A nivell individual destacar el rècord de l’estadi que va establir l’equip de 4x400 del Barça (Pau Fradera-Marc Orozco-Alfons Farrán-Francisco López) amb 3’21”67. El rècordman català de 800, Miguel Quesada (Sabadell) s’imposà en 800 però va perdre el 1500 enfront del blaugrana Víctor Montaner, una de les grans promeses del mig fons català. Jackson Quiñonez, finalista olímpic de 110 tanques, “jugà” a fer el 400 tanques. Lamentablement la seva marca no es va poder homologar degut a un error en la col•locació de les tanques, tot i que el blaugrana guanyà còmodament. Un altre olímpic, el decatleta Agustín Félix (Barça) es va quedar sense competir en 110 tanques per no passar per la cambra de requeriments.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive