El CA Laietània renova l’or en el campionat d’Espanya de cros per a clubs

És el primer equip català que aconsegueix dues victòries consecutives en la prova

L’equip promesa femení del C.A. Laietània va aconseguir ahir el seu segon Campionat d’Espanya de Cros per Clubs consecutiu al circuit de El Cuartillo a Càceres. Si l’èxit de l’any anterior a Madrid no tenia precedents entre l’atletisme maresmenc, aquesta segona victòria encara menys. De fet el CAL és el primer equip català que aconsegueix 2 victòries en aquesta categoria i l’únic a Espanya junt amb Sandri-Sport (1988 i 89), C.N. Helios (1990 i 91), A.D. Marathon (1995 i 2006) i Palencia Caja España (2004 i 2005).

Les promeses corrien junt amb les sèniors 4 voltes sobre una catifa de gespa fantàstica i exigent alhora, per totalitzar 8050 metres sota un sol que escalfava l’ambient d’una forma poc acostumada per aquestes dates. Gran presència de públic i bona organització.

No hi havia dubte que les atletes promeses del CAL estaven en molt bona forma havent guanyat tots els crosos a nivell individual i per equips que havien disputat a la temporada i havent classificat a 4 de les 5 components entre les 8 millors d’Espanya promesa en el darrer campionat en pista coberta. Però calia veure com podia afectar la responsabilitat que sempre recau en el campió vigent en el rendiment de l’equip. Aviat s’esvaïren els dubtes de com encararien la cursa les de Mataró: amb valentia. A la primera volta Mari Carmen González, Judith Llavero i Cecilia Pozo corrien en grup en les posicions 4-5-6 promesa, amb molt bones sensacions les 3. Per darrera Alba Meda sortia massa forta i Elena Adán es retirava, un fet que per sort no va tenir cap transcendència en la puntuació.

Poc a poc González, pletòrica, va anar obrint forat, fins a falta de 1 Km gairebé atrapar a la 3a classificada promesa, Paula Mayobre (Port d’Alacant), moment en que les cames de la de Vilassar van dir que allò ja era massa i es va limitar a conservar còmodament la 4a posició (31’35”). Per darrera Llavero feia la seva millor cursa de l’any, arribant 6a (32’04”) mentre que Cecilia Pozo tancava la puntuació quedant 9a (32’55”) amb els peus plens de butllofes. Alba Meda arribà 19a (34’42”) pagant el seu esforç inicial. Els 19 punts aconseguits per l’equip són pitjor guarisme que els de la primera victòria (11) però renda més que suficient per imposar-se als seus companys de podi, el canari EAMJ-Playas de Jandía (27 punts) i el madrileny A.D. Marathon (28).

La cursa absoluta la va guanyar la marroquí Malika Asahssah (Port d’Alacant, 28’02”), la promesa la portuguesa Solange Pereira (Playas de Jandía, 30’26”), mentre que les posicions de les nostres en el còmput absolut-promesa foren 36-42-56-98 per González, Llavero, Pozo i Meda respectivament, el que en una hipotètica classificació per clubs absoluts donaria la 12a plaça.

L’equip promesa va estar acompanyat de les noies juvenils que van poder gaudir in situ de la gran festa del cros espanyol (2500 corredors participants en total). Precisament a Càceres el 2004 va començar l’actual equip bicampió d’Espanya promesa a recollir els seus primers èxits en categoria juvenil al aconseguir l’argent. No va brillar tant enguany l’equip juvenil del CAL però cal dir que van fer una gran cursa per les seves possibilitats. Vicky Sauleda, la més experimentada però especialista de 800 metres, feu una cursa molt intel·ligent, de menys a més, progressant de la 20a plaça a l’equador de la cursa per acabar 8a (17’39” per recórrer 4550 metres). Cristina Itchart i Alba Torrejón debutaven en un campionat d’aquesta envergadura, però no es van acovardir. Tot el contrari, Itchart acabava 77a (19’49”) per davant de corredores que la guanyen habitualment al circuit català i Alba Torrejón, molt perjudicada per una grip recent, acabava molt dignament la 112 (20’47”) sobre 139 corredores. L’equip totalitzà 197 punts per ser 20è, quart català, com ja havia estat als campionats de Catalunya. La cursa la guanyà Leticia Fernández (Ourense, 16’43”) i el campionat l’A.A. Catalunya (27 punts).