El CA Laietània acaba cinquè en el Campionat de Catalunya de clubs

Tant el masculí com el femení aconsegueixen un meritori lloc per darrera de Barça i els equips de nivell estatal

Excel·lent es pot qualificar el rendiment dels equips masculí i femení del CA Laietània el dimecres passat al Campionat de Catalunya de Clubs celebrat a Manresa. Ambdós equips es van classificar en 5a posició. Per davant només es van classificar equips de divisió estatal (a més del Barça que no hi participa per voluntat pròpia i que va reeditar com s’esperava els seus títols). Fins i tot les noies van superar a un Primera espanyola com el Lleida. I els nois van acabar per davant del Sabadell, rival que sí que els havia batut a la Lliga Catalana.

L’equip masculí va basar el seu bon rendiment en la regularitat a la que ja ens té acostumats. Cap victòria, cap segon lloc, però només un darrer en 100. A la darrera prova (4x400) el CAL i el Sabadell arribaven empatats. Els últims metres del relleu llarg, de la mà de Luis Enrique Ramos, donaven la victòria al CAL sobre els sabadellencs per unes poques dècimes. Jordi Vallès, quart en alçada, va tornar a desafiar la llei de la gravetat i qualsevol teoria de l’entrenament. Aquest jugador de vòlei ocasional que salta de quan en quan va fer marca personal en alçada pujant fins uns increïbles, donades les condicions que exposades, 2.06. Tercers van ser Edu Pérez en triple (14.19), Joan Planas en perxa (4.50) i Edgar Rodríguez en javelina, que feu el seu concurs més complet amb 4 trets de més de 60 metres per quedar-se en uns bons 63.90, no gaire lluny del seu rècord català júnior (65.37).El Barça va fer el que va voler amb els seus rivals. Jackson Quiñonez (110 tanques), per cert, estava a la grada amb el cubà Dayron Robles, plusmarquista mundial i campió olímpic. Una de les figures que tampoc va competir a Manresa va ser el sabadellenc Quesada, recent vencedor a la Copa d’Europa en 800. Una absència que van aprofitar els mataronins per obtenir la seva millor classificació des del 2001.

En categoria femenina es van produir les úniques victòries del CAL. Impressionant com sempre Mari Carmen González, aquest cop en 400. Enmig d’una ventada molt perjudicial per les atletes va guanyar amb 56”13 baixant 1”13 la seva marca personal i batent a la campiona de Catalunya de l’especialitat la blaugrana Laia Vilalta (56”20). En el rànking comarcal comença a amenaçar els fins ara intocables rècords de Mireia Lluch. Per sort d’ella ja no bufava el vent en el moment de fer el 4x400. Atenció al parcial de 54”4 (amb sortida llançada, és clar) de la Mary, que va ajudar a ser terceres en el relleu llarg amb uns interessants 3’53”. L’altra victòria va ser per Judith Llavero que poc a poc va retrobant el nivell que ella tenia. Els 11’13” en obstacles queden lluny dels seus 10’51” però també milloren molt els seus 11’32” que tenia enguany. La blaugrana Marta Gómez, acreditada en 10’50”, no va poder fer res davant de l’atac de la mataronina a la darrera volta. Llavero, per cert, va guanyar just arribada d’Itàlia on el dia abans havia corregut els 1500.

Debut en 1500 de Victòria Sauleda amb 5’01” en una cursa tàctica i segona posició. Cecilia Pozo va ser 3a en 3000. Llàstima de darrera volta perquè semblava que podria rebaixar els seus 10’18” en la lluita amb l’hospitalenca Miriam Ortiz. Meritxell Filbà amb el seu 3r lloc en pes tanca la llista de posicions d’honor en un concurs que va comptar amb la presència de la recordwoman espanyola Irache Quintanal (Barça, 1a). La resta de l’equip va tenir un bon rendiment amb tants darrers llocs com victòries: dos, en 400 tanques i triple. El Barça va emular als seus companys masculins i va guanyar sense problemes. Destacar la presència de Berta Castells (València Terra i Mar) en martell, qui fora de concurs va llençar 68.06. Amb el 5è lloc el CAL iguala la seva millor posició obtinguda el 2006.