Òscar Fernández

El C.H. Grupclima Mataró posa la directa cap a l’OK Lliga

C.H. Grupclima Mataró 6 - Centro Asturiano 0. Els de Mataró guanyen sense problemes i deixen el Macarena, quart classificat, a 8 punts

LA FITXA

C.H.Grupclima Mataró:Roger Fernández, Castellsaguer, Xavier González, Albert Ojeda i Rocaselbas (equip inicial). Jordi Bartrés, Jurado, Roca, Arnau, Turón.

Centro Asturiano:Cuesta, García, Alex Rodríguez, Diego Rodríguez, Víctor Alonso (equip inicial). Martínez, Llaneja, González, Menéndez.

Àrbitre:Rubio (càntabre). T.G.:Rocasalbas, Ojeda, García, delegat del Centro Asturiano. T.B.:Rocasalbas.

Somriure al principi, somriure al final
El somriure que esbossaba Dotras a la graderia, sancionat, abans de l'inici del partit feia presagiar un vespre de hoquei còmode. I així va ser. Tot i tenir la sensible baixa del capità, el C.H.Grupclima Mataró va saltar a la pista del Pavelló de Cirera disposat a no donar cap opció al Centro Asturiano i a resoldre ràpid el partit. Dissabte els punts eren importants, no tant per consolidar-se entre les posicions d'ascens sino per provar de deixar ben lluny el Macarena, quart classificat i que tenia un difícil compromís a casa de l'Alcodiam. El Macarena va perdre diumenge per 3-1 i els homes de Gurt van aprofitar la oportunitat.

Després d'uns primers compassos de medició de forces i respecte mutu, on els asturians van arribar a sorpendre amb un xut de Diego Rodríguez al minut 3, el Mataró va fer-se amo i senyor del joc i va començar a inquietar la porteria defensada per Andrés Cuesta, un dels millors porters de la categoria. El capità circumstancial del Grupclima, Xavier González va pendre la responsabilitat de fer jugar als seus i de controlar els pocs intents ofensius del Cente Asturiano. Ofensivament, el desplegament tàctic del Mataró era molt efectiu, i les ocasions van començar a caure com si fossin fruita madura. Es veia, s'intuïa, que el partit podria posar-se de cara ben aviat.

Els intents de Castellsaguer, al minut 2, i el pal de Rocasalbas al 5, així ho demostraven. Però els de Gurt no deixaven d'atacar i insistien. Ojeda, un dels millors homes del Mataró dissabte, ho va provar als minuts 6 i 8, en dues ocasions clares que ben podrien haver inagurat el marcador. Un minut més tard, la doble ocasió de Xavier González, primer i de Rocasalbas, després, avançava la proximitat del gol. Al minut 9, el capità del Grupclima va tallar des de l'esquerra per xutar a mitja distància, però Cuesta va aturar i Ojeda no va poder aprofitar el rebuig. Quan sí va poder treure profit del rebuig va ser al minut 10, quan, en una jugada calcada a la d'abans, el número 5 dels groc-i-negres situava el 1 a 0 al marcador des de l'esquerra al enlairar la bola per sobre de Cuesta, que estava venut.

A partir d'aquí, la primera part es va posar coll avall. El Centro Asturiano semblava inoperant en atac i mantenia la seva anacrònica defensa en quadre per davant de Cuesta. Als 12 minuts, Castellsaguer va protagonitzar una ocasió molt tècnica que, però, no va poder transformar. Va haver de ser Xavier González qui, amb una arrancada des de l'esquerra va driblar Cuesta per la dreta i va acabar firmant el que era el 2 a 0. Era el minut 14. El control continuava però el Centro Asturiano podria haver retallat diferències a 5 minuts del final si Roger Fernández no hagués resolt magníficament un contraatac perillós de Víctor Alonso. Al mateix minut 20, de nou Xavi González va marcar amb un xut potent el 3 a 0.

Atac i gol a la segona part
A la segona part la tònica dels primers 25 minuts es va accentuar, si cap, encara més. El joc dels mataronins era un atac i gol continu, que es podia haver traduït en una golejada d'escàndol si no hagués estat per l'excel•lent actuació de Cuesta a la porteria asturiana. Ocasions en van haver de tots colors, als minuts 9, 10, 12, 13, 15, 16 i 18. Tal era la rauxa ofensiva del Grupclima. Marc Roca en va desaprofitar tres de molt seguides i Rocasalbas tampoc va tenir sort amb els seus xuts de llarga distància.

La resistència asturiana però, va rendir-se al minut 21, quan el júnior Bartrés va batre Cuesta amb un tir col•locat des de l'esquerra. Amb el 4 a 0 el partit quedava definitivament sentenciat i els homes d'Enric Gurt van dedicar-se a incidir en la ferida oberta del Centro Asturiano. Al minut 21 Rocasalbas, venint des de darrere, va transformar una ràpida jugada gràcies a una passada de Bartrés, era el 5 a 0. Dos minuts més tard, Ojeda va deixar en evidència la defensa en quadre dels asturians al marcar per dalt de Cuesta una passada interior de Xavier González molt intel•ligent. 6 a 0 i la feina feta. Les restes del partit van servir perquè els aficionats corejéssin cada passada dels groc-i-negres.

La serenitat de Gurt
L'entrenador del Grupclima Mataró, Enric Gurt va encaixar amb serenitat la victòria del seu equip. “No ha sigut gens fàcil. El Centro Asturiano venia de guanyar al Vigo i podia ser perillós. La sort que hem tingut és que hem pogut preparar bé el partit i ens ha sortit tal i com volíem” va dir. Malgrat l'àmplia victòria, l'entrenador local va elogiar la tasca defensiva dels asturians. “Fins el 3-0 ens ha sigut difícil. Tenen una bona defensa que treballa pel seu porter, però no han creat perill”. Andrés Cuesta, porter del Centro Asturiano, va evitar amb la seva actuació una golejada d'escàndol, “podia haver estat un 10 a 0” comentava Gurt.