Òscar Fernández

El C.E. Mataró aconsegueix una remuntada per seguir somiant

C.E.Mataró 2-Yeclano C.F. 1. L'equip mataroní va conseguir ahir una gran victòria que els deixa a 4 punts de la promoció

LA FITXA

C.E.Mataró: Fabio, Aitor, Gimeno, Migue, Roberto, Santi, Antolín, Guillem, Jordi Martínez, Toni Mora, Torrecilla (equip inicial). Rado, Allan, Pitu, Dani Ruiz, David Gimenez. Ent. Joan Vilà.

Yeclano C.F.: Manu, Julio, Rubén, Soria, Hervias, Jonás, Alvaro, Andrés Martínez, Alfonso, Carretero, Nono (equip inicial). Gago, Ernesto, Roa, Oscar Fernández, Tonete. Ent. José R. Corchado.

Àrbitre: Sr. José Antonio Peña Molina (col·legi balear). T.G.:Rubén i Jonás.

Gols: 0-1 Soria 11', 1-1 Torrecilla 59' i 2-1 Toni Mora 77'.

Canvis: 50' Robert i Antolín per David Giménez i Pitu. 56' Rubén per Gago. 75' Guillem per Dani Ruiz. 81' Jonas i Àlvaro per Tonete i Roa.

Primera part per oblidar
Partit dramàtic el que es jugava ahir al Municipal de la Carles Padrós. El Mataró divuitè a la classificació, s'enfrontava al Yeclano, que ocupava la dinovena posició. Ambdós equips tenien la possibiliat de seguir somiant amb la promoció o bé d'acomiadar-se definitivament de la categoria. La derrota del divendres del Cartagena, que actualment ocupa la plaça de promoció, afegia valor als tres punts que estaven en joc. Aquesta era la última oportunitat i no calia desaprofitar-la.

La baixa per sanció del capità Òscar Hernández va obligar a Joan Vilà a reestructurar l'equip de sortida. Els mataronins van saltar a la gespa artificial amb un cert nerviosisme que també es percibia a les files del Yeclano. En aquests primers compassos, les inprecisions van ser freqüents i cap dels dos equips aconseguia controlar la pilota. Álvaro, pels murcians, va gaudir d'una gran oportunitat al minut 2 a la que Toni Mora va donar la rèplica al minut 8 amb un xut que es va perdre a l'esquerra de Manu, el porter visitant.

Però al minut 11 va arribar un gerro d'aigua freda. El central Soria, completament sol dins l'àrea petita, va poder contolar la pilota provinent d'un còrner i batre Fabio per posar el 0-1 al marcador. Aquest error defensiu va fer que el Mataró pagués car la seva falta de concentració durant aquests primers minuts.

Obligats per la desavantatge, els locals es van haver d'estirar per provar d'igualar el matx. Mitjançant el control de la pilota mica a mica es van anar fent els amos i senyors del joc. Santi tocava i tocava, però les ocasions no arribaven. Fins i tot, al minut 17 el mitjapunta Carretero va posar una pilota al cap de Nono que va sortir a pocs centímetres del pal esquerre de Fabio.

En el darrer quart d'hora de la primera meitat van caure tres ocasions bastant clares pel Mataró. Primer va ser Toni Mora, després d'una centrada perillosa i amb una acció individual dins l'àrea, qui per dues vegades no va encertar entre els tres pals. Per últim, Jordi Martínez va voler revindicar-se com a pitxitxi de la categoria enviant l'esfèrica a la xarxa lateral esquerra de la porteria defensada per Manu.

Els canvis revolucionen el Mataró
Estava clar que el Mataró havia de pendre's la segona meitat com una veritable final i que havia de buscar algun revulsiu per no caure en el joc conservador del Yeclano. Vilà així ho va veure i va decidir introduir al camp a Pitu Barquero i a David Giménez, quedant Torrecilla com a lateral esquerre.

Aquest nou aire ofensiu va donar ales al Mataró que de seguida va anar per feina. Al minut 7, Toni Mora estabellava una pilota al pal amb un fort xut, i al 8, Pitu Barquero fallava inexplicablement un mà a mà amb un Manu completament venut. Corchero, l'entrenador del Yeclano es veia venir l'empat i va fer un canvi a la defensiva. Al final, l'igualada va arribar al minut 14, obra de Torrecilla que va culminar una jugada per la dreta de Pitu Barquero.

El gol del lateral esquerre del Mataró va fer que els jugadors creiéssin en la remuntada i que assetgéssin, encara amb més rauxa, la porteria rival. Al minut 23, Toni Mora va desaprofitar una triangulació entre Santi i Pitu, al rematar desviat. Però el Yeclano no estava tan mort com semblava i va estar a punt de posar-se pel davant al Mataró. Concretament, va ser el davanter Alfonso qui en tres ocasions va posar en perill el resultat. Primer va ser al minut 23 amb una passada mortal de necessitat a la que Carretero no va arribar. Després, va ser amb un xut massa creuat des de dins de l'àrea al minut 26, i, per últim, amb un xut que Migue va salvar providencial sota els pals al 27.

El Mataró ho estava passant malament i l'afició es temia el pitjor quan el capità circumstancial, Toni Mora, va aparèixer per donar els tres punts als locals. Un centre de Pitu Barquero des de la dreta va trobar el cap de Mora dins l'àrea que, aquest cop sí, va encertar a enviar al fons de la xarxa al minut 32. Els canvis ofensius de Corchero no van donar resultat i al final el Mataró va poder endur-se els 3 punts que el situen a 4 de la promoció.

Vilà, esperançat
"Ha sigut una victòria justa, ens hem merescut guanyar, tot i que hem estat fora del partit i de la categoria durant algunes fases del partit. Ara seguirem lluitant fins el final". D'aquesta manera resumia l'entrenador del C.E.Mataró, Joan Vilà, el partit. El tècnic mataroní també va destacar el joc del Yeclano, al afirmar que "és un equip diferent del de la primera volta i ens ha costat molt batre'l".

Per la seva banda, l'entrenador del Yeclano C.F., José Ramón Corchado, restava abatut després dels 90 minuts. "Era un partit a vida o mort i hem tingut tres ocasions amb 1-1 que mereixien ser gol. El parit estava obert i no ho hem sapigut aprofitat". La situació del Yeclano és molt complicada ja que amb aquest resultat queda a 9 punts de la promoció. "En els partits que resten haurem de ser professionals i treballar com sempre" va afirmar.