Maria Camino

El 5è Open Master de Natació clou amb quatre nous rècords estatals

La competició celebrada a Mataró compta amb al participació de més de 200 nedadors de 31 clubs diferents

El passat diumenge 2 d'Abril el Cinquè Open Màster de Natació va tenir lloc a la Piscina Municipal de Mataró. Un total de 200 nedadors de 31 clubs diferents van participar en la competició que aquest any s'ha celebrat a Mataró. Enguany, les proves a realitzar eren les següents: 1.500 metres lliures, 50 metres papallona, 50 metres braça, 50 metres lliures, 50 metres esquena, 200 metres papallona, 200 metres braça i 200 metres esquena.

La classificació es va fer seguint la taula finlandesa. Aquesta consisteix a calcular el temps realitzat pels nedadors dependent de la seva edat: es multiplica el temps total per 100, es divideix per l'edat del nedador sumant-li 75. D'aquesta manera, un nedador de 25 anys, queda amb el mateix temps que ha fet, metre que a un nedador de 50 anys se li descompta el 20% del temps que hagi aconseguit.

Amb aquest sistema, es van aconseguir resgistrar fins a quatre nous rècords de l'estat, un d'ells aconseguit per un nedador del CN Mataró. Són els següents:

Josep Maria Pardo, del CN Mataró, en la categoria de 45 i en la prova de 200 metres esquena, va aconseguir un temps rècord de 2' 37,66 ''.

Jordi Julián, del CN Sant Andreu, en la categoria de 40 i en la prova de 1.500 metres lliures va aconseguit un temps rècord de 20' 32,36''.

Loli Balbuena, del CN Calella, en la categoria de 45 i en la prova de 1.500 metres lliures va aconseguir un temps rècord de 21' 05,32''.

Víctor Muniesa, del CN Sant Andreu, en la categoria de 40 i en la prova de 200 metres papallona va aconseguir un temps rècord de 2' 23,50''.