Edgar Rodríguez i Mireia Casteràs campions de Catalunya júnior i promesa

El CA Laietània Suma 10 medalles en total

Els atletes del CA Laietània Edgar Rodríguez i Mireia Casteràs es van proclamar dissabte passat a Granollers campions de Catalunya Júnior i Promesa. Els 15 atletes del CA Laietània que van participar en la prova van obtenir 10 medalles, una més que l’any anterior precisament a les mateixes pistes, repartides en 2 ors, 6 argents i 2 bronzes.

El 1500 femení promesa va ser blanc-i-negre, no només perquè el CA Laietània va copar el podi de la cursa, si no perquè, lamentablement, les 3 del Laietània eren les úniques atletes en competició. La baixa participació va afectar a moltes de les proves, deslluint l’esforç dels atletes participants. Tornant al 1500, Casteràs està en forma, tot i que aquest cop no va necessari ni possible batre la seva marca personal (4’41”87) al quedar-se en 4’50”96, per 4’56”45 de Judith Llavero i 5’03”67 de Cecilia Pozo.

Edgar Rodríguez continua construint una gran temporada. Amb només un intent en va tenir prou per afegir 51 centímetres a la seva marca personal (58.26), rècord dels Campionats superant els 57.74 d’Antoni Sola del 1987 i, òbviament, medalla d’or en javelina júnior amb gairebé 10 metres d’avantatge sobre el segon classificat. Rodríguez obté el seu primer campionat júnior l’any que debuta en la categoria, després d’haver obtingut l’any passat la victòria en el Juvenil.

Els germans Soler, Oriol i Ignasi, van obtenir l’argent en els 10000 metres marxa júnior i promesa respectivament, amb 49’06”0 i 59’17”0. Ambdós van quedar molt lluny de l’or i repeteixen la posició de l’any passat, tot i que l’Oriol era juvenil. En promeses, Mari Carmen González va optar pels 400 aquest cop obtenint el subcampionat amb 58”05. La mateixa plaça del podi la van obtenir Elena Adán en 800 (2’27”92) i Alba Meda en 3000 obstacles (12’19”71). Totes tres gairebé no van tenir opcions d’or si bé l’argent tampoc va perillar mai.

Tanca el medaller Sergi Viñals en disc júnior. Amb 37.51 aconseguia pujar per primer cop a un podi del Campionat de Catalunya.En júniors, Alba Pujol fou 5a en 100 tanques amb 16”96 (-1.4) mentre que Albert Andiñach, 19”01 (-2.0) en 110 tanques, i Sergi Zamora, 1’09”24 en 400 tanques, es van quedar a les semifinals. En promeses, Tamara Pova fou 5a en 100 tanques amb 18”88 (-0.6) i Gerard Reixach 8è en 800 amb 2’09”50.