Un partit de l'Homs. Foto: Joan Ventura.

Derrota de l’Homs a la pista del Sant Antoni

L’equip de Charly Giralt cau a les Illes Balears en un partit molt igualat (96-89)

L’Homs UE Mataró va tenir opcions fins a les acaballes del partit, però finalment va caure a la pista del Sant Antoni. D’aquesta manera, el conjunt de la capital del Maresme encaixava l’onzena derrota de la temporada a LEB Plata (sis victòries). L’equip de Charly Giralt va plantar cara a l’actual segon classificat en la seva visita a les Illes Balears. Sigui com sigui, aquesta és la realitat: l’Homs competeix sempre. Només a la pista del Salou (84-63), la UE Mataró va arribar al final sense cap possibilitat de lluitar per la victòria. És una de les dues úniques derrotes (d’onze en total) que s’ha produït per més de deu punts de diferència a favor del rival.

A la pista del Sant Antoni, el partit va començar amb bona dinàmica ofensiva per part dels dos equips: 24-23 al final del primer quart. El segon període va seguir en una línia similar, però l’equip local va mostrar una mica més d’encert de cara a cistella (26-21). El tercer quart va ser el millor del conjunt de Mataró, capaç d’enfilar-se als 29 punts. Abans de l’últim període, tot estava per decidir: 75-73. A l’hora de la veritat, l’Homs no va poder mantenir la producció ofensiva. El darrer parcial, de 21 a 16, deixava la victòria a les Illes.

Les estadístiques del partit també són bona mostra de la igualtat que va presidir el duel: 29 a 28 en rebots, 8/24 a 9/24 en triples o 24 tirs lliures anotats per a cada equip. El conjunt local va gestionar millor la pilota (17 a 25 en pèrdues), però en qualsevol cas no va ser netament superior en cap apartat del full.

En el capítol individual, De la Rua va destacar pels locals: 25 punts amb un 13/15 en tirs lliures, 5 rebots i 5 assistències. Per part de l’Homs ho va fer el nou fitxatge, Joelvin Cabrera (24 punts amb 12/12 en tirs lliures). Pape Sall, autor de 18 punts i 12 rebots, també va firmar un bon partit.